Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   olgunruh35:[Balikesir] Gizliliğe önem veren,güvenilir,olgun,ne istediğini bilen bir dost arayışındayım.Tanışmak üzere....     |     MyNameIsBear:[Kocaeli] BORA SENİ ÇOK SEVİYORUM SANA AŞIĞIM! KEŞKE SEN DE BURALARDA OLSAN.     |     abant:[Bolu] BOLU VE ÇEVRE İLLERDEN OLAN KİMLER VAR? MSJ LARINIZI BEKLİYORUM.     |     misafir00:[Mersin] MESAJINI HEYECANLA BEKLİYORUM.     |     selimcanap34:[istanbul] Herkese iyi gecelerr .     |     cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1846 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Nisan TOP 10
Haber | ABD 17 Aralık için ‘skandal’ dedi

ABD 17 Aralık için ‘skandal’ dedi


ABD Yönetimi geleneksel insan hakları raporunu açıkladı. Ülkeler bazında ihlallerin sıralandığı raporda geçen sene 48 sayfa tutan Türkiye bölümü bu sene 51’e çıkarken, rapora Gezi Olayları ve 17 Aralık yolsuzluk soruşturması damga vurdu.

Washington bu raporla birlikte ilk kez 17 Aralık Büyük Rüşvet Operasyonu sonrası ortaya çıkanları ‘skandal’ olarak nitlendirdi. Yolsuzluk, ilk kez Türkiye’nin en belirgin insan hakları ihlallerinden biri olarak sıralandı. Bu konuda yeterince gözaltı ve soruşturma yapılmadığı belirtildi. Ve kolluk kuvvetleri ile yargının, binlerce polis ve savcının yerini değiştiren hükümetin etkisi altında olduğu açıkça vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın geleneksel olarak her sene yayınladığı, ülkelerde yaşanan ihlalerin incelendiği İnsan Yıllık Hakları Raporu’nun 2013 bulguları dün açıklandı. Dışişleri Bakanı John Kerry’nin bizzat sunduğu raporda Türkiye’ye ayrılan bölüm bir önceki yıla üç sayfa daha artıp 51 sayfaya ulaşırken, Gezi Protestoları sırasında hükümetin uyguladığı aşırı güç ve 17 Aralık “Büyük Rüşvet Operasyonu” sonrası yaşananlar rapora damga vurdu. ABD Yönetimi, raporda yolsuzluk konusunu ilk kez Türkiye’nin en belirgin insan hakları ihlallerinden biri olarak saydı ve 17 Aralık operasyonu sonrası ortaya çıkanları da ilk kez ‘skandal’ olarak nitlendirdi.

ABD BU KONUDA DUYARLI

Raporun sunumu gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Kerry, kendi döneminde ikinci kez insan hakları raporu sunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, insan hakları mücadelesinin ABD dahil herkes için bir yolculuk olduğunu belirtti. Köleliğin de bir zamanlar Amerikan Anayasası’nda yazılı bir madde olduğunu hatırlatan Kerry, bugün eşcinsellerin hak mücadelesinin de devam eden bir insan hakları mücadelesini olduğunu söyledi. Ancak ABD’nin bu konuya verdiği önemi belirtmek için de “Hiçbir ülke insan haklarının iyileştirilmesi meselesine bizim kadar bağlı değil” dedi. Konuşmasında Suriye’den Bangladeş’e dünyanın değişik ülkelerinde yaşanan insan haklarına değinen Kerry, özellikle eşcinsel hakları konusuna ağırlık vererek, dünya genelinde 80 ülkede eşcinsellerin ayrımcılığa uğradığını söyledi ve Uganda’da eşcinsellere karşı çıkarılan ve eşcinsellerin cezalandırılmasını öngören yasanın bunun en son örneği olduğunu ifade etti. Kerry, “Bu insan hakları kavgasında LGBT kardeşlerimizin yanındayız” diye konuştu.

73 GAZETECİ HAPİSTE

Kerry’den sonra söz alan ABD Dışişleri’nin Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma konularından sorumlu Bakan Yardımcısı Uzra Zeya ise aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde yaşanan basın özgürlüğü sorunlarına vurgu yaptı. Zeya, Türkiye’de çok sayıda gazetecinin hapiste olduğuna değindi. Raporda da, 2013 sonu itibarıyla Türkiye’de gazeteci, yazar, çevirmen 73 kişinin hapiste tutulduğu vurgulandı
Zeya, 17 Aralık Rüşvet Operasyonu sonrası yaşananların ‘skandal’ olarak tanımlanması örneğinde olduğu gibi, raporda, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülerinin günlük basın toplantılarında söylemekten kaçındıkların ifadeler yer almasının ne anlama geldiği ve bu raporun Amerikan Yönetimi’nin diğer ülkelere yönelik politikalarında ne kadar belirleyici olduğu sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ KAYGISI

“Bu rapor, bazı en yakın ortaklarımız dahil, dünyadaki tüm ülkelerdeki insan hakları koşullarının objektif bir değerlendirmesini içeriyor. Rapordaki kriterlerimiz Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Deklarasyonu ilkelerine dayanıyor. Bu seneki rapor, önceki yıllara göre yolsuzluk ve hesap verebilirlik gibi konularda daha detaylı bilgiler içeriyor. Türkiye’deki duruma ilişkin ise rapor yargılama süreleri, adalete etkin erişim, bağımsız yargı süreci ve hukukun üstünlüğü kapsamında soruşturmaların önemi konularındaki kaygılarımızı yansıtıyor. İnsan hakları, Türkiye ile stratejik ve karşılıklı menfaatlere dayalı çok geniş olan ilişkilerimizin bir parçası. Kaygılar ise ifade özgürlüğü, azınlıkların durumu, toplumun kırılgan kesimleri, yargılama süreci ve hukukun üstünlüğü.”

SUİSTİMALLERE BULAŞTILAR

ABD Dışişleri raporunun Türkiye’ye ilişkin kısımda ise “Sivil otoriteler, güvenlik güçlerinin etkin kontrolünü devam ettirdiler ama bazı güvenlik kuvvetleri unsurları insan hakları suiistimallerine bulaştı. Sene boyunca yaşanan en belirgin insan hakları problemleri şunlar oldu” denilerek, sorunlar sıralandı:

- Ceza yasası ve terörle mücadele kanunu, ifade özgürlüğü, basın ve internet kısıtlayan birçok madde içeriyor. Yetkililer, sene sonunda halen cezaevinde olan birçok gazeteciyi, çoğu terörle mücadele yasası ya da yasadışı bir örgütle ilişkili olma suçlamasıyla hapse attı.

- Devleti ya da hükümeti kamuoyu önünde eleştirmenin dava ya da soruşturma açılmasıyla sonuçlanacağı korkusu nedeniyle, otosansür yaygın bir hale geldi.

- Hükümet bazı dini, politik ve Kürt milliyetçilerine ya da kültürel ba kış açılarına sempati gösterenleri taciz etti, soruşturmaya tabi tuttu.

- Yetkililer, protestocuları dağıtmak için aşırı güç kullandı, gazeteciler, akademisyenler, avukatlar ve öğreciler dahil gösteriler sırasında binlerce kişiyi gözaltına aldı ve bu kişileri terörle mücadele yasası kapsamında suçladı. Özellikle de, yetkililer, yedi kişinin ölümü dahil kitlesel yaralanmalara, ifade ve basın özgürlüğünün aşınmasına neden olan, yazın yaşanan Gezi Parkı protestolarına cevap verirken aşırı güç kullandı.

- Terörizm ve devlete karşı tehdite dair geniş kapsamlı yasalar ve bu tür davalardaki soruşturmalarda yaşanan şeffaflık eksikliği adalete erişimi kısıtladı.

-Yargı sistemi politizeydi ve kaldırabileceğinden fazla yük üstlendi.

- Yetkililer, keyfi gözaltılar uygulamaya devam etti, tutuklular yargılama öncesi belirsiz dönemlerde uzun süre alıkonuldu ve uzun süren yargılamalar gerçekleştirdi.

- Soruşturmalardaki gizlilik kararları, savunmanın kanıtlara erişimini kısıtladı ve şüphelilerin yargılama haklarının korunup korunmadığı şüphelerini besledi.

-Savcılar ve yargıçlar arasındaki yakın ilişki, usulsüzlük ve önyargı görüntüsü verdi.

- Savcı ve hâkimlere tanınan geniş yetkiler, özellikle devlet güvenliğine ilişkin kapsamlı soruşturmalar sırasında ceza yasalarının tutarsız ve belirsiz uygulamalarına katkı sağladı.

- 17 Aralık Yolsuzluk operasyonu ve sonrasındaki skandalda, hükümet binlerce polis ve yargıcın yerini değiştirirken kolluk kuvvetleri ve yargı, yürütmenin etkisi altındaydı.

- Hükümet, kadınlar, çocuklar, ve LGBT (lezbiyen, gay, biseksüel ve transeksüel) bireyleri gibi toplumun kırılgan kesimlerini sosyal suiistimaller, ayrımcılık ve şiddetten yeterince etkili bir şekilde korumadı.

- “Namus cinayeti” denilen kadına karşı şiddet belirgin bir sorun olarak devam etti, çocuk evlilikleri sürdü.

- Türkiye’deki diğer insan hakları problemleri ise güvenlik güçlerinin, yargısız infazlar, işkenceler ve aşırı güç kullanımına karıştığı iddiaları, fazla kalabalık olan ve eksiklikler içeren cezaevleri, dini azınlıklara karşı dini özgürlük kısıtlamaları ve suiistimaller, yolsuzluk ve özellikle Güneydoğu’da hükümetin insan hakları örgütlerine getirdikleri kısıtlamalardı.

- Dokunulmazlık, bir problem olarak kalmaya devam etti. Hükümet, güvenlik güçlerinin suiistimalleri ve hükümetin diğer bölümlerinin yolsuzlukları hakkındaki raporları soruşturdu ama gözaltı ve soruşturmalar azdı ve mahkumiyetler yine nadirdi.

Kaynak: Hurriyet.com.tr 27.02.2014


Eklenme Tarihi : 28.02.2014
Haber Editörü : Gabile
  «« GERi
Bu haber 386058 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    konu ne olursa olsun sanmayın kı ab,abd vs ülkeler bizim dostumuz. onların yaptıgı sadece ortalıgı karıştırmak.tarihten beri kuyruk acıları duruyo ufak bi açıkta hiç acımaz..
Yazan : ya_emrii25     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Demokrasisi oturmuş güçlü ülkelerin fikirleri diğer devletler tarafından her zaman dikkate alınmak zorundadır. İşimize geldiği gibi Amerikancı/amerika düşmanı olamayız malesef. Global dünyanın şartları buna müsait değil. Kurulduğu zaman ABD`ye gitmiş, her fırsatta onun çıkarlarına uygun hareket etmeye çalışmış, tezkereler ile Irak`a ve diğer bölgelere asker göndermek istemiş, Suriye`ye ABD ve İSrail ile beraber müdahale etmeliyiz diye ortalığı ayağa kaldırmış bir hükümet için ABD bu yorumları yapıyorsa, bunu daha da dikkate almak gerekir. Hemen her lafta ``sen önce kendine bak/babanın donu gevşek`` seviyesinde cevao vermeden önce, ülkede durum nedir, işler nasıl yürüyor diye sorgulayıp, önce kendi kapımızın önünü süpürmekte fayda var.
Yazan : zeC     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    ABD ilk once kendi yaptiklarina ve yaptirdiklarina baksin. Bukadar yüzsüzlük olmaz.
Yazan : Gizli_Kisi     Beğen

    Her yerde güya ABD karşıtı gibi görünürsünüz ama ABD`nin kendi ülkeniz hakkındaki olumsuz sözlerine de ilk sizler sahip çıkarsınız! ABD önce Irak`ın, Afganistan`ın hesabını versin! Benim ülkemin idaresine, benim halkımın iradesine hiçbir yabancı güç karışamaz! İdarem ile varsa bir sorunum sandıkta hesaplaşırım, ABD ile plan yaparak değil!
Yazan : tann_er     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu saçmalığa bizde inandık öylemi. amerika önce dünyaya saldığı bu taraflı ve sömürü düşkünü politikalarını gözden geçirsin. türkün adaletinin onda birine sahip olsunda bizde inananlım. zencileri halen ezen bir toplumda insanları halen polis baskısıyla korku salan toplum nasıl demokrasi havarisi olabilirki.
Yazan : olg_a_samimi     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Thunder zirveyi Pacers`a bıraktı Thunder zirveyi Pacers`a bıraktı
   NBA`de Los Angeles Clippers, deplasmanda Oklahoma City Thunder`ı 125-117 yenerek, lig liderliğinin Indiana Pacers`a geçmesini sağladı. Ligin zirvesindeki Batı Konferansı takımı Oklahoma City Thunder, Batı 4`üncüsü Los Angeles Clippers`ı konuk etti. Clippers, Jamal Crawford`ın 36 sayıyla takımının...

Haber | İşte Türk ordusunun eşcinselliğe toleransı İşte Türk ordusunun eşcinselliğe toleransı
   The Economist`in 103 ülkenin ordusu arasında yaptığı araştırmada eşcinselliğe tolerans açısından Türkiye 77. sırada yer aldı. Dünya ekonomisine yön veren yayınlardan olan The Economist çok konuşulacak bir araştırma yayımladı. Derginin yayımladığı Lahey Araştırma merkezinin araştırması dünya ordul...

Haber | Eşcinsel sporcuların Rusya sınavı Eşcinsel sporcuların Rusya sınavı
   Eşcinsellerle ilgili sert düzenlemelerin bulunduğu Rusya`da 26 Şubat`ta ilk eşcinsel spor etkinliği Open Games düzenlenecek. Ancak sporcuların işi pek kolay değil. Lezbiyen sporcular 90`lı yılların sonunda St. Petersburg`da gizli saklı bir araya geliyordu. Diğer Rus şehirlerinde de başka spor grupla...

Haber | Olimpiyat`ı izlerken gözaltına alındı Olimpiyat`ı izlerken gözaltına alındı
   Avrupa’nın ilk cinsiyet değiştiren milletvekili Vladimir Luxuria, Rusya’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nı izlerken tutuklandı. Elinde Rusça ‘Gay olmak sorun değil’ yazılı bir pankart taşıyan eski İtalya milletvekili, polis tarafından gözaltına alındı. Luxuria, olay sırasında Di’Gay Projesi On...

Haber | Kızılay AVM Genel Müdürü: Trans Kadınlar da AVM’mize Rahatlıkla Girebilir Kızılay AVM Genel Müdürü: Trans Kadınlar da AVM’mize Rahatlıkla Girebilir
   Kızılay AVM Genel Müdürü Nurhan Ekinci, AVM girişinde cinsiyet kimliği ayrımcılığı yapıldığı sözlerinin gerçekliği yansıtmadığını söyledi. “Taşkınlık Yaratabilecek Kişileri Almıyoruz” kaosGL.org, Kızılay AVM’ye girişleri engellenen trans kadınların kendilerine cinsiyet kimliklerinden ötürü ayr...

Haber | CHP`den 3 ilçeye LGBTİ aday CHP`den 3 ilçeye LGBTİ aday
   LGBTİ bireyler yerel yönetimlerde söz sahibi olmak ve sorunlarını dile getirmek için İstanbul`da üç ilçeden CHP Meclis Üyesi aday adayı oldu. YURT`a konuşan LGBTİ`ler “Yıllarca görmezden geldiler. Sorunlarımızı en iyi biz biliyoruz ve bunları çözeceğiz” dedi. TÜRKİYE`DE 20 yılını deviren Lezbiyen...

Haber | Eşcinsel olduğu için öldürülen R.Ç. davasında çarpıcı detaylar: Kocanı destekle biz sana bakarız Eşcinsel olduğu için öldürülen R.Ç. davasında çarpıcı detaylar: Kocanı destekle biz sana bakarız
   Diyarbakır`da yaşayan R.Ç. 2012`de eşcinsel eğilimleri olduğu gerekçesiyle öldürüldü. Babası ve 2 amcasının müebbet hapisle cezalandırıldığı davada aile üyelerinin cinayeti üstlenme diyalogları tüyler ürpertti Diyarbakır’da yaşayan ve 2012 yılında eşcinsel eğilimleri olduğu gerekçesiyle öldürüle...

Haber | “Benim Çocuğum” Uçan Süpürge Tema Ödülü’nü Kazandı “Benim Çocuğum” Uçan Süpürge Tema Ödülü’nü Kazandı
   1998’de Türkiye’de bir ilk olarak Ankara’da başlayan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 17. yaşını kutluyor. 8-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin ödülleri belli oldu. Festivalde; “Uçan Süpürge Onur Ödülü”nü Muhterem Nur alacak. “Bilge Olgaç Başar...

Haber | `Şimdiye kadar yapılmış en iyi olimpiyat reklamı `Şimdiye kadar yapılmış en iyi olimpiyat reklamı
    2014 Soçi Kış Olimpiyatları hakkındaki tartışmalar sürerken, Norveç`ten Rusya`ya çok konuşulacak `olimpiyat reklamlı` bir gönderme geldi. Şu sıralar Rusya`nın Soçi kentinde düzenlenen 2014 Kış Olimpiyatları hakkındaki tartışmalar hala sürüyor. Olimpiyat öncesinde, özellikle kentteki gay ve...

Haber | Homofobi Karşıtı Buluşma Malatya, Çanakkale ve Samsun’da! Homofobi Karşıtı Buluşma Malatya, Çanakkale ve Samsun’da!
   Bu yıl 9.su düzenlenen Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları olan Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar bu hafta sonu Malatya, Çanakkale ve Samsun’da. “Eşcinsel Gettolar Değil Kentin Tamamını İstiyoruz” başlığı ile gerçekleşen Buluşmalar bu haftasonu Malatya, Çanakkale ve Samsun’da hom...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi