Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletiþim
Turkish English German  
Ýçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] Ýst-Kadýköydeyim yalnýz yaþýyorum amacým 18-25 yaþ bir genç ile tanýþmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanýþalým mý acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakýným 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaþ üstü býyýklý amca ile aþk yaþamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaþlýk sevgili aþk yaþamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[Ýstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaþ üstü arkadaþlar yakýn illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsýn tanýþalým.     |     Lokman_hekim:[Antalya] Ýnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalý. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaþlar kayseri ve civarý .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalýlar çýkýn artýk otaya tanýþalým kaynaþaým dost olalým ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] sený cok sevýyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aþk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsýn.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanýþalým mý.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaþ üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpÝst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Þifre:
Þifremi Unuttum

Þu an Online
1704 Üye var




Hýzlý Ara | Detaylý Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | Uluslararasý Af Örgütü devletlere “LGBTÝ+’larýn pandemi döneminde de yaþadýðý dýþlanma son bulsun” çaðrýsýnda bulundu.

Uluslararasý Af Örgütü devletlere “LGBTÝ+’larýn pandemi döneminde de yaþadýðý dýþlanma son bulsun” çaðrýsýnda bulundu.


Uluslararasý Af Örgütü, karantina tedbirlerinin LGBTÝ+’larý ayrýmcýlýk, yaftalama, düþmanlýk ve þiddete maruz býrakarak, mevcut eþitsizlikleri daha da yerleþik hale getirdiðinin altýný çizerek devletlere “LGBTÝ+’larýn pandemi döneminde de yaþadýðý dýþlanma son bulsun” çaðrýsýnda bulundu.

Af Örgütü’nün çaðrýsý þöyle:
“Onur Haftasý, LGBTÝ+’larýn COVID-19’la mücadelede ihmal edilmemesi gerektiðini doðru zamanda hatýrlattý.

Onur Haftasý vesilesiyle bir açýklama yayýmlayan Uluslararasý Af Örgütü, LGBTÝ+ haklarýnýn giderek daha büyük tehlikelerle karþý karþýya olduðu bir dönemde yapýlan etkinliklerin, LGBTÝ+ haklarýný savunmak ve geliþtirmek için bir fýrsat olduðunu söyledi.”

“Uluslararasý Af Örgütü, aylardýr süren karantina tedbirlerinin LGBTÝ+’larý korkunç boyutlara varan ayrýmcýlýk, yaftalama, düþmanlýk ve þiddete maruz býrakarak, mevcut eþitsizlikleri daha da yerleþik hale getirdiði uyarýsýnda bulundu.

Uluslararasý Af Örgütü’nün Toplumsal Cinsiyet, Cinsellik ve Kimlik Birimi Araþtýrmacýsý ve Politika Danýþmaný Nadia Rahman konu hakkýnda yaptýðý açýklamada þunlarý söyledi: ‘Onur Haftasý’nda dünyanýn dört bir yanýndaki LGBTÝ+’lar, aktivistler ve LGBTÝ+ haklarý savunucularý tüm dünyaya, küresel bir pandeminin bile onlarý birçok hükümet tarafýndan halen teslim edilmeyen haklarýný talep etmekten alýkoyamayacaðýný gösteriyor.’”

“Düþmanca veya tehlikeli karantinalar altýnda mahsur kalmýþ sayýsýz insan var”
“‘Çevrimiçi etkinlikler zor zamanlarda umut veriyor; ancak sayýsýz LGBTÝ+ Onur Haftasý’ný, cinselliklerinin ve kimliklerinin kabul görmediði, düþmanca veya tehlikeli karantinalar altýnda mahsur kalmýþ bir þekilde geçirdi.’”

Devletler acilen ülkelerindeki LGBTÝ+’lara somut ve uygun destek saðlamalý. Saðlýk hizmetlerine eþit eriþimin güvence altýna alýnmasý, istihdam ve sosyal güvenlik mekanizmalarýnýn önündeki engellerin kaldýrýlmasý, þiddet ve tacizlerle karþýlaþan LGBTÝ+’lara güvenli yerler temin edilmesi buna dahildir.’”

LGBTÝ+’lar saldýrýlara uðruyor ve dýþlanýyor
“Bazý devletler pandemiyi LGBTÝ+’lara yönelik baskýlarý haklý göstermek ve haklarýný aðýr bir biçimde ihlal eden veya onlarý yaftalayan tedbirleri hayata geçirmek için bahane etti. Örneðin Uganda’da, 23 genç, “hastalýðýn yayýlmasýna yol açabilecek ihmalkar davranýþlar” ve “yasal düzene itaatsizlik” gibi suçlar iþledikleri bahanesiyle ikamet ettikleri LGBTÝ+ sýðýnma evinde gözaltýna alýndý.

Filipinler’de polis, üç LGBTÝ+’yý, sokaða çýkma yasaðýný ihlal ettikleri bahanesiyle cezalandýrmak için aþaðýlayýcý davranýþlara zorladý ve bu sýrada video çekerek, görüntüleri sosyal medyada paylaþtý.

LGBTÝ+’lar, tarihsel olarak, kaynaklarýn daðýlýmý konusunda dýþlanýyor; saðlýk hizmetleri, istihdam ve barýnmaya eriþimde ayrýmcýlýða uðruyor; LGBTÝ+’larý suçlu haline getiren planlý yasalarýn yaný sýra, taciz, korkutma ve keyfi gözaltýlarla karþý karþýya kalýyor ve hem devlet aktörleri hem de devlet dýþý aktörler tarafýndan öldürülüyor. Bu kriz ve her bir devletin bu krizi ele alma biçimi, mevcut eþitsizlikleri daha da derinleþtiriyor. Örneðin Hindistan’da merkezi hükümet, Hindistan’daki translarýn büyük çoðunluðunun günlük ücret karþýlýðý çalýþarak geçimini saðlamasýna ve krizden aðýr bir biçimde etkilenmesine raðmen, yakýn zamanda çýkardýðý teþvik paketinde translarý kapsam dýþý býraktý.”

“Sarah Hegazi devlet destekli ayrýmcýlýk sonucu öldü”
“Uluslararasý Af Örgütü, Mýsýr yetkilileri tarafýndan keyfi olarak gözaltýna alýnan ve iþkence edilen Mýsýrlý kuir aktivist Sarah Hegazi’nin ölümünün, devlet destekli ayrýmcýlýðýn sonuçlarýný ortaya koyan kahredici bir örnek olduðuna dikkat çekti.

Ýntihar etmeden önce on sekiz ay Kanada’da sürgünde yaþamaya zorlanan Sarah’ýn ölümü, dünyanýn dört bir yanýndaki LGBTÝ+ aktivistleri yasa boðdu. Sarah, son yazýsýnda, sürgünde yaþamanýn insaný ne kadar yalnýzlaþtýrdýðýný ve Mýsýr yetkililerinin cezasýz kalmasý karþýsýnda hissettiði umutsuzluðu anlatmýþtý.”

“‘Sarah Hegazi aþk, özgürlük ve umut ýþýðýydý. Onun için yas tutarken, bir yandan da dünyanýn her yerinde buna benzer adaletsizliklerle, ayrýmcýlýkla ve zalimlikle karþý karþýya kalan herkesle dayanýþma içindeyiz’ diyen Nadia Rahman, sözlerini þöyle sonlandýrdý:

‘Tüm dünyadaki aktivistler, Sarah’ýn mirasýný geleceðe taþýyacak; ancak bunu tek baþýmýza yapamayýz. Devletler, LGBTÝ+’lara saygý göstermek ve onlarý korumakla yükümlüdür. LGBTÝ+’larýn yaþanmýþ hikayelerine ve toplumlarý içindeki eþit haklarýna saygý gösterilmeli, kapsayýcý olunmalý ve bu haklar, LGBTÝ+’lara yönelik ayrýmcýlýðý engelleyecek politikalar ve yasalarla bütünleþtirilmelidir.’”

Tüm hükümetlere acil önlem çaðrýsý
“Pandemi, LGBTÝ+’lara yönelik süregelen dýþlama ve ayrýmcýlýk biçimlerini görünür kýldý. Tüm yasalarýmýzda ve politikalarýmýzda, en þiddetli þekilde ötekileþtirilen gruplarýn güvende ve iyi olmasýný saðlamaya dönük deðiþiklikler yapmamýz gereken bir dönemde, böyle bir þeye müsamaha gösterilemez.”

Uluslararasý Af Örgütü, dünyanýn dört bir yanýndaki hükümetlere þu çaðrýlarý yapýyor:
“Hormon terapisi, beden uyum ameliyatlarý ve ruhsal saðlýk desteði de dahil olmak üzere saðlýk hizmetlerine eriþim saðlanmalý.

Düþmanca karantina koþullarýnda yaþayan LGBTÝ+’lara koruma saðlanmalý, bu kapsamda þiddet vakalarýnýn bildirileceði yardým hatlarý da dahil olmak üzere, ev içi þiddet ve aile þiddetine uðrayan kiþilerin adalete, desteðe ve hizmetlere eriþimini kolaylaþtýracak düzenlemeler hayata geçirilmeli.

Ýstihdam ve diðer temel hizmetlere eþit eriþim güvence altýna alýnmalý, LGBTÝ+’larýn devlet teþvik paketleri ve sosyal yardýmlardan dýþlanmamasý saðlanmalý.

COVID-19’la baðlantýlý politikalar bahane edilerek LGBTÝ+’larýn suçlu haline getirilmesine son verilmeli.

LGBTÝ+’larýn yaftalanmasýna müsamaha gösterilmeyeceði net bir biçimde ifade edilmeli.”

Kaynak: Kaosgl.org


Eklenme Tarihi : 02.07.2020
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 66052 kez okundu.

Haberi
Paylaþ
Face
Paylaþ facebook
Blog
Paylaþ Blogger
Frien
Paylaþ Friendfeed
Mysp
Paylaþ Myspace
Twit
Paylaþ twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kiþilerin kendi görüþleridir.
Yazýlanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Af Örgütü kendine baksýn önce
Yazan : aliistanbul55     Beðen (2 kiþi bu yorumu beðendi.)

    Doðru söylemiþsin... Eþcinselleri iþe almýyorlar. Var olanlarý da iþten atýyorlar. Eþcinseller arasýnda iþsizlik oraný % 60....
Yazan : Calgary     Beðen (7 kiþi bu yorumu beðendi.)

    Her yerde dislaniyor is gibi mesela
Yazan : aliistanbul55     Beðen (6 kiþi bu yorumu beðendi.)

    asla olmaz .çünkü çýkarlarýna ters düþüyor
Yazan : korayyy23     Beðen (9 kiþi bu yorumu beðendi.)

    Toplumda eþcinsellerin DAHA GÖRÜNÜR olmasýyla, yolda sokakta, apartmanlarda komþu olarak görünmesiyle; toplumda en alt ve sefil kesimin DOYA DOYA AÞAÐILABÝLECEÐÝ, HAKARETLER EDEBÝLECEÐÝ, sinek gibi ÖLDÜREBÝLECEÐÝ bir insan kesimi yani EÞCÝNSELLER ortaya çýkmýþ oldu. Türkiyede eþcinsellerin çektiklerin 1960`lý yýllarda Amerikalý ve Avrupalý eþcinseller de ÇEKMÝÞTÝR. Bizden 60 yýl ileride olduklarý için; artýk AÞMIÞLAR Ve eþcinsellerle ÝLGÝLENMEMEKTEDÝRLER. Ülkemizde ise ERKEKLÝÐÝN bu kadar abartýlý yaþanmasý nedeniyle, ÝÞÝMÝZ ÇOK ZOR. Yurt dýþýna gidebilen gitsin, kaçýp kurtulsun buralardan....
Yazan : Calgary     Beðen (10 kiþi bu yorumu beðendi.)

    Çok doðru tespit ve uyarý fakat medeniyeti-tekamülü 500 sene geriden takip eden oligarþik-yobaz-geri sistemlerde-ülkelerde o iþ yürümez.Kafasý çalýþan,meslek sahibi gençler o tür ülkelerde yýllarýnýzý boþuna harcamayýn.Gidin medeni ülkelere ve insan onuruna-þerefine uygun,özgürce yaþayýn.Hem aldýðýnýz maaþ da köle maaþý olmaz.Saygýlarýmla.
Yazan : aktifseven     Beðen (10 kiþi bu yorumu beðendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diðer baþlýklardan bazýlarý.
Haber | ÖZDEMÝR ERDOÐAN’DAN ZEKÝ MÜREN’E FOBÝ DOLU ÇÝRKÝN YORUM: PAÞA DEÐÝL MADAM DEYÝN! ÖZDEMÝR ERDOÐAN’DAN ZEKÝ MÜREN’E FOBÝ DOLU ÇÝRKÝN YORUM: PAÞA DEÐÝL MADAM DEYÝN!
   Halk Tv de Enver Aysever’in programýna konuk olan Özdemir Erdoðan ‘Sanat Güneþi’ Zeki Müren’i diline doladý. Sanatçý Özdemir Erdoðan “Zeki Müren 1952 senesinde çýktýðý vakit, simokiniyle 1. sýnýf þarký söyleyen biriydi. Sesi de pýrlanta gibi çok güzel bir sesti. Ama özel hayatý sebebiyle 60’larýn...

Haber | TRANS KADIN GÖKÇE SAYGI’NIN KATÝLÝNE MÜEBBET HAPÝS CEZASI TRANS KADIN GÖKÇE SAYGI’NIN KATÝLÝNE MÜEBBET HAPÝS CEZASI
   Antalya’da trans kadýn Gökçe Saygý’yý, býçaklayarak öldüren Þahin Yalçýn, ömür boyu hapis cezasýna çarptýrýldý. Kararý, SEGBÝS aracýlýðýyla baðlandýðý cezaevinde duyan Yalçýn, bayýldý. Edinilen bilgilere göre, geçen yýl 13 Mayýs sabahý Muratpaþa ilçesinde meydana gelen olayda, evden gelen “Dur ya...

Haber | ABD YENÝ YASA ÝLE ÝÞ YERÝNDE AYRIMCILIK YAPILMASINA KARÞI LGBTÝ+ BÝREYLERÝ KORUMA ALTINA ALDI ABD YENÝ YASA ÝLE ÝÞ YERÝNDE AYRIMCILIK YAPILMASINA KARÞI LGBTÝ+ BÝREYLERÝ KORUMA ALTINA ALDI
   ABD Anayasa Mahkemesi, LGBTi haklarý açýsýndan zafer olarak görülen bir karara imza attý. Mahkeme iþyerinde ayrýmcýlýðý yasaklayan federal kanunun eþcinsel ve trans bireyleri de koruduðu hükmüne vardý. Yani mahkeme iþverenlerin, çalýþanlarýný eþcinsel ya da trans birey olduklarý gerekçesiyle iþten ç...

Haber | YAZAR, LGBTÝ+ VE AIDS AKTÝVÝSTÝ LARRY KRAMER HAYATINI KAYBETTÝ YAZAR, LGBTÝ+ VE AIDS AKTÝVÝSTÝ LARRY KRAMER HAYATINI KAYBETTÝ
   Amerikalý oyun yazarý, yazar, film yapýmcýsý, halk saðlýðý savunucusu ve LGBTi+ haklarý aktivisti Larry Kramer, dün 84 yaþýnda hayata gözlerini yumdu. Hayat arkadaþý David Webster’ýn verdiði bilgiye göre, 27 Mayýs Çarþamba sabahý Manhattan’daki evinde zatürreden hayatýný kaybeden Larry Kramer, ya...

Haber | KOSTA RÝKA EVLÝLÝK EÞÝTLÝÐÝNÝ ONAYLAYAN 29. ÜLKE OLDU KOSTA RÝKA EVLÝLÝK EÞÝTLÝÐÝNÝ ONAYLAYAN 29. ÜLKE OLDU
   Kosta Rika’da eþcinsellerin evlenmesi yasal hale geldi. Konuyla ilgili yargý kararý önceki gece yarýsý yürürlüðe girdi. Daha önce yapýlmasý planlanan kutlamalar ise koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edildi. Ýlk evlilik iki kadýn arasýnda misafirlerin katýlýmý olmaksýzýn sanal ortamda yapýlaca...

Haber | Nükhet Duru: LGBTÝ haklarý insan haklarýdýr! Nükhet Duru: LGBTÝ haklarý insan haklarýdýr!
   Nükhet Duru katýldýðý Ýbrahim Selim ile Bu Gece programýnda son dönemde artan nefrete tepki gösterdi ve “LGBTÝ haklarý insan haklarýdýr” dedi. Nükhet Duru, Ýbrahim Selim ile Bu Gece programýna katýldý. Youtube’ta yayýnlanan programda kendisine son dönemde LGBTÝ+’larý hedef alan açýklamalar ve sal...

Haber | EKREM ÝMAMOÐLU: EÞCÝNSEL VATANDAÞLARIMIZIN YAÞAM KALÝTELERÝNÝ KORUMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ EKREM ÝMAMOÐLU: EÞCÝNSEL VATANDAÞLARIMIZIN YAÞAM KALÝTELERÝNÝ KORUMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ
   Eþcinsellik ve eþcinsel evlilikler konusunda Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu’ndan çok dikkat çeken açýklamalar geldi. Ýmamoðlu, “Eþcinsel evliliðe izin verilmesi hususuna henüz toplumumuzun hazýr olmadýðýnýn altýný çizmek isterim” dedi. Ekrem Ýmamoðlu, Jülide Ateþ’in “Eþcinsel...

Haber | Macaristan`da cinsiyet deðiþtirmek yasaklandý Macaristan`da cinsiyet deðiþtirmek yasaklandý
   Macaristan`da doðum kayýtlarýnda cinsiyet deðiþikliðine gidilmesi yasaklandý. Parlamento`da yapýlan oylamada sadece biyolojik anlamda kaydedilen cinsiyetin tanýnmasýný ve daha sonra deðiþtirilememesini saðlayan bir yasa tasarýsý kabul edildi. Transeksüellerin isim ve cinsiyet deðiþtirmesini engel...

Haber | “AB, LGBTÝ bireylerin insan haklarýnýn desteklenmesi ve korunmasý alanýnda ilerleme kaydedecektir” “AB, LGBTÝ bireylerin insan haklarýnýn desteklenmesi ve korunmasý alanýnda ilerleme kaydedecektir”
   Avrupa Birliði: “LGBTÝ’lere yönelik her türlü þiddet, ayýrýmcýlýk, nefret söylemi ve nefret suçlarýyla mücadele kararlýlýðý þu an, her zamankinden çok daha güçlü biçimde yinelenmelidir.” Avrupa Birliði Dýþiþleri ve Güvenlik Politikalarý Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Birliði Komisyonu Baþkan Yardýmc...

Haber | Kaos GL’den 17 Mayýs açýklamasý: Vardýk, varýz var olacaðýz! Kaos GL’den 17 Mayýs açýklamasý: Vardýk, varýz var olacaðýz!
   “Var olmak için kimseden izin almadýk, almayacaðýz… Vardýk, varýz, var olacaðýz! 17 Mayýs Uluslararasý Homofobi, Bifobi, Ýnterfobi ve Transfobi Karþýtý Gün kutlu olsun!” Kaos GL Derneði, 17 Mayýs Uluslararasý Homofobi, Bifobi, Ýnterfobi ve Transfobi Karþýtý Gün için açýklama yayýnladý. COVID-1...


|   Ýletiþim  |   Sözleþme  |   Yardým  |   Site Haritasý  |  

Gabile.com bir tanýþma, arkadaþlýk ve eðlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanýcý sözleþmesini okumuþ ve kabul etmiþ sayýlýr.
Her hakký saklýdýr. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi