Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1542 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | Rektör ‘Kız gibi hoca istemem’ dediği akademisyene ‘terör soruşturması’ da açtı

Rektör ‘Kız gibi hoca istemem’ dediği akademisyene ‘terör soruşturması’ da açtı


Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça’nın “Kız gibi davranan hoca istemiyorum” dediği mimarlık fakültesi öğretim Emre Özyetiş’e rektörlük tarafından ‘terör’ soruşturması başlatıldı.

Özyetiş, 26 Aralık’ta Ağırakça’nın kendisine makam odasında, “Sen kız mı olmak istiyorsun? Mardin’de olduğunun farkında değil misin? Okulumda erkek olup da kız gibi davranan hoca istemiyorum” dediğini anlatmıştı.

Rektörlük iddiayı yalanlamış, akademisyen, beden eğitimi ve spor yüksekokulu müdürlüğünde görevlendirilmişti.

Öğrencilere izlettiği ‘Masumiyet’ ve ‘Kosmos’ filmleri ‘adaba uygun’ bulunmayan Özyetiş hakkında, disiplin soruşturması başlatılmıştı.

‘İkna odaları kuruldu’
Journo’dan Zeynep Yüncüler’in haberine göre rektörlük tarafından, Özyetiş hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ‘terör örgütlerini övme, devlet büyüklerini ve üniversite yönetimini tahkir etme’ iddiasıyla disiplin soruşturması başlatıldı.

Özyetiş, yeni soruşturmayla eş zamanlı olarak, mimarlık fakültesindeki görevine iade için aralarında imza toplayarak dekanlığa dilekçe sunan meslektaşlarının imzalarını geri çekmeleri yönünde okul yönetiminin ikna odaları kurduğunu öne sürdü. “Devam ettiğim doktora programının yükümlülüklerini yerine getirebilmek adına sahip olduğum hakları kullanmam şifahen engelleniyor. BESYO’da görevlendirilmemin ardından çalışma arkadaşlarım yapılan görevlendirilmenin iptali ve mimarlık fakültesindeki görevime geri dönmem hususunda bir dilekçeyi rektörlükle paylaşmışlar. Bu dilekçede adı geçen çalışma arkadaşlarım yazılı veya şifahen teker teker dekanlık ile görüşmeye çağrılmışlar. Dekanlık ikna odaları kurmuş. Çalışma arkadaşlarımın şu an dilekçeyi veya imzalarını geri çekip çekmemeleri konusunda karar vermeleri beklenmekte.”

‘İddianame hazırlanmadı’
Suç duyurusuna istinaden halen bir iddianame hazırlanmadığını ve disiplin soruşturulması başlatılmadığını aktaran akademisyen şöyle devam etti: “Yetkiyi kötüye kullanmanın, keyfi olarak başlatılan soruşturmaların, ceza niteliğindeki uygulamaların, mobbingin ve cinsiyet kimliğim üzerinden kurulan nefret söyleminin, tehdidin cezasız kalmamasını istiyorum. Kadın veya kadın gibi olmamın, trans olmamın, veya rektör ve rektörün dikkate aldığı çevrelerin sahip olduğu ideolojik düşünceden farklı düşünmemin, yaşamamın suç teşkil etmediğini biliyorum.”

Kaynak: Diken.com.tr


Eklenme Tarihi : 22.01.2018
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 240903 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    yav kardeşim sen ne yapıcan kadın gibi olup erkek gibi olduğunu senin verdiğin görevi layığıyla yapıyorsa sorun yok allahalla yav bu adamlar iyice tadını kaçırdı
Yazan : mersina     Beğen

    Benim Düşünceme Göre Akadamisyen Hocanın Yapısı O Şekilde. Allah Her Insanı Değişik, Farklı, Özel Ve Kendine Özgü Yaratıyor. Bir Insanı Hareketlerin, Davranışların Ve Konuşman Böyle Diyerek Yargısızca Eleştirmek Çok Büyük Bir Saygısızlık Ve Haksızlık. Toplumda Birey Olarak Ve Mesleğin De Görevini Yerine Getiriyorsa, O Hoca Maddi Ve Manevi Kimseye Zarar Vermiyorsa; Sizin Basma Kalıp Sözlerinizle Erkek Adam Değdiğin Böyle Olmalı Diyerek Bir Kalıba Sokamazsınız. Bunu Yaparsanız; Hür De, Özgür De Olamazsınız. Tam Özgür Bir Ülke Olmadığımızın Kanıtı Bu. Üstüne Bir De Olayı Siyaset Ve Terörü Bahane Göstererek Hocayı Görevinden Atma Çabasında Olan Bir Rektör Görüyorum. Aslında Böyle Rektörlerin Mesleğinden Uzaklaştırılıp, Işine Son Verilmesi Gerekiyor.
Yazan : Sevgili_M     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Benim düşünceme göre akadamisyen hocanın yapısı o şekilde. Allah her insanı değişik, farklı, özel ve kendine özgü yaratıyor. Bir insanı hareketlerin, davranışların ve konuşman böyle diyerek yargısızca eleştirmek çok büyük bir saygısızlık ve haksızlık. Toplumda birey olarak ve mesleğin de görevini yerine getiriyorsa, O hoca maddi ve manevi kimseye zarar vermiyorsa; sizin basma kalıp sözlerinizle erkek adam değdiğin böyle olmalı diyerek bir kalıba sokamazsınız. Bunu yaparsanız; hür de, özgür de olamazsınız. Tam özgür bir ülke olmadığımızın kanıtı bu. Üstüne bir de olayı siyaset ve terörü bahane göstererek hocayı görevinden atma çabasında olan bir rektör görüyorum. Aslında böyle rektörlerin mesleğinden uzaklaştırılıp, işine son verilmesi gerekiyor.
Yazan : kenzo06     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Yav geçin bunları. O suçlu bu suçlu. Yok gay mis de vs. Hikaye . aydınlari gördük. Alayı terörü destekleyen imza atıp üstünü demokratikleşme barış hikâyeleri ile dolduruyor.
Yazan : hakan_actionman     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    `Erkek Dediğin Şöyle Olur / Böyle Erkek Mi Olur / Bu Ne Biçim Erkek`` Gibi Sözler Ne Kadar Da Boş Sözler. Bu Adam Da Böyle Bir Erkek Demek Ki... Kime Ne? Kimse Belli Bir Kaba Sığmak Zorunda Değil. Kimin Ne Derece Erkek Olduğu Konusunda Yargıya Varmak Da Kimsenin Haddi Değil. Tek Fabrikanın Birebir Aynı Ürünü Değiliz Biz, Insanız. Her Insan Başkadır, Özeldir, Farklıdır. Tektipçi Zihniyetten Kurtulun Artık. Bu Arkadaşı Bu Lafı Yutup Da Bir Köşeye Sinmediği, Kendisine Dayatılan Kalıplara Uymayı Reddettiği Ve Tehditler Karşısında Yılmadığı Için Kutluyorum.
Yazan : Mutlu_SoN34     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    ``Erkek dediğin şöyle olur / böyle erkek mi olur / bu ne biçim erkek`` gibi sözler ne kadar da boş sözler. Bu adam da böyle bir erkek demek ki... Kime ne? Kimse belli bir kaba sığmak zorunda değil. Kimin ne derece erkek olduğu konusunda yargıya varmak da kimsenin haddi değil. Tek fabrikanın birebir aynı ürünü değiliz biz, insanız. Her insan başkadır, özeldir, farklıdır. Tektipçi zihniyetten kurtulun artık. Bu arkadaşı bu lafı yutup da bir köşeye sinmediği, kendisine dayatılan kalıplara uymayı reddettiği ve tehditler karşısında yılmadığı için kutluyorum.
Yazan : chicolindo     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    eğitim dışında herşeye takan ülkeyiz ,askerde amerikan giysisi ve saç kesimine karışırlar ,okullarda giyime, bir tarafları tutuşunda ve oya gelince türk miletti derler ,hakkımızı verin aç pislikler
Yazan : kemalms     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Abi başkalarının yorumunu kopyalayıp yapıştıran, COPY PASTE yapan tipler var bu sitede yaaa.... Böyle bir şey yok... ahahahahhaaa
Yazan : Calgary     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Üniversite ler düşünce kuruluşu olsun tabi. Özgür ortamlar ama ama ama
Yazan : Tatmineder     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Yıllar Önce Bir Yayında Şöyle Bir Şey Okumuştum.``` Toplum Normlarına AYKIRI Davranan AHLAKSIZ Insanları ; Dünya Hayatında Rezil Olmak Beklemektedir. Öteki Dünyada Ise Onları Dünya Hayatından ÇOK DAHA KORKUNÇ BİR AZAP VE SON BEKLEMEKTEDİR`` Şeklindeydi Bu Yazı... Peki Her Firsatta AHLAKSIZ Olarak Nitelenen Eşcinseller, Gerçekten De REZİL Insanlar Mıydı? Yoksa 12 Yasında Bir Kız Çocuğuna ŞEHVETLE BAKAN, BIYIK BURAN, AĞZININ SULARI AKAN, O Kızcağızı Karısı Yapan, O Küçücük Kızın Oyuncak Bebeklerden Oluşan Zavallı Dünyasını O KOCA PENİSİYLE PARÇA PARÇA HEM DE PARAMPARÇA EDEN ``ERKEKLER`` Mİ REZİL Dİ? HANGİSİ REZİL Dİ HANGİSİİİİİİİ.....Yoksa REZİL OLAN TOPLUMUN BİZZAT KENDİSİ MİYDİ? KENDİSİ MİYDİ?.
Yazan : SonDurak_ist     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Yıllar Önce Bir Yayında Şöyle Bir Şey Okumuştum.``` Toplum Normlarına AYKIRI Davranan AHLAKSIZ Insanları ; Dünya Hayatında Rezil Olmak Beklemektedir. Öteki Dünyada Ise Onları Dünya Hayatından ÇOK DAHA KORKUNÇ BİR AZAP VE SON BEKLEMEKTEDİR`` Şeklindeydi Bu Yazı... Peki Her Firsatta AHLAKSIZ Olarak Nitelenen Eşcinseller, Gerçekten De REZİL Insanlar Mıydı? Yoksa 12 Yasında Bir Kız Çocuğuna ŞEHVETLE BAKAN, BIYIK BURAN, AĞZININ SULARI AKAN, O Kızcağızı Karısı Yapan, O Küçücük Kızın Oyuncak Bebeklerden Oluşan Zavallı Dünyasını O KOCA PENİSİYLE PARÇA PARÇA HEM DE PARAMPARÇA EDEN ``ERKEKLER`` Mİ REZİL Dİ? HANGİSİ REZİL Dİ HANGİSİİİİİİİ.....Yoksa REZİL OLAN TOPLUMUN BİZZAT KENDİSİ MİYDİ? KENDİSİ MİYDİ?.......
Yazan : Calgary     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu haber ilk olarak cinsellikle alakalı olarak yayınladı. Akademisyenin dik durusu karşısında sevgili Rektör bey olayı şimdi siyasete bağladı. Daha sonra olayı FETÖ ye bağlayıp, akademisyeni üniversiteden atarsa hic sasırmayın!! Ulkenin hukuk durumu?
Yazan : kayseriAdam     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Maalesef üniversite eğitimi almış mallar var. Insanın kendini geliştirmesi için üniversitenin zorunlu olmadığıni ispatlayan olay :( inşallah adelet yerini bulur.
Yazan : mert12345     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    rektörlerin çoğu seçilmeden tayyibin atadığı yobazlar oldukları için onlardan herşey beklenir.böyle rektörlerin olduğu universitelerde eğitim dünyanın sonlarındadır
Yazan : gezginrehper     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bence rektör haklı. Hemen siyasete bağlamak doğru değil. Olayın içinde terör muhabbeti var. Bence sıyrılmak için cinsel kimliğini öne sürüyor
Yazan : Tatmineder     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    İnsan aklına, zihnine,düşüncesine değer vermeyen bu üniversitenin başarısı ortada. Üniversitelerin düşünce üreten kurumlarolması gerekiyordu. Pardon ben yapıldı . Türkiyedeki üniversitelerin pek çoğunun ana görevinin biat edip güçlü insanları alkışlamak olduğunu unutmuşum. Mardin kuraklığın pençesinde.Kuraklığa çözüm aramanın birinci öncelikleri olması gereken üniversite yöneticileri savunmasız bir eşcinseli gözlerine kestirmişler.
Yazan : baydost     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Artık başkalarının nasıl görünmesi, nasıl davranması gerektiği konusunda bir şeyler yapmaya çalışmayın. Kişi görevini yapıyor mu, toplumdaki birey görevini yerine getiriyor mu, başkalarına kasti olarak zarar veriyor mu vermiyor mu bunlara bakın cidden sizin gibi insan görünümlülerden sıkıldık.
Yazan : mirana     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Sizin rektör öküz altında buzağı arıyormuş.
Yazan : tunatr     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | İLAHİYATÇI İHSAN ELİAÇIK: EŞCİNSELLERE ZORBALIĞIN İSLAM’DA YERİ YOKTUR İLAHİYATÇI İHSAN ELİAÇIK: EŞCİNSELLERE ZORBALIĞIN İSLAM’DA YERİ YOKTUR
   Türkiye LGBTİ Birliği’nin internet sitesine bir röportaj veren İhsan Eliaçık, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Eliaçık, İslam’ın zorbalığa karşı olduğunu belirterek eşcinsellere zorbalıkla dayatılanların İslam’da yeri olmadığını savundu. “Osmanlı da bile zenne (eşcinsellik) hukuku üretilmi...

Haber | Hindistan`ın ilk açık gay prensi sarayın kapılarını LGBTİ`lere açıyor Hindistan`ın ilk açık gay prensi sarayın kapılarını LGBTİ`lere açıyor
   Hindistan`ın LGBTİ savunucusu prensi Manvendra Singh Gohil, saraya LGBTİ toplulukları kabul edecek. Hindistan`ın tek açık gay prensi olan Manvendra Singh Gohil, sarayın kapılarını eşcinsellere açıyor. International Business Times`in haberine göre Singh ülkede bir süredir gay hakları için mücadele...

Haber | Kürşad Kahramanoğlu vefat etti Kürşad Kahramanoğlu vefat etti
   Gazeteci-yazar, LGBTİ ve insan hakları aktivisti, aynı zamanda Birgün gazetesi yazarlığı yapan Kürşad Kahramanoğlu yaşama veda etti. ILGA (Uluslararası Lezbiyen ve Gey Birliği) Genel Sekreterlik görevini de yürüten Kahramanoğlu 30 yıl boyunca İngiltere’de yaşadı ve üniversitede eğitim görevlisi v...

Haber | Yaralı halde hastane bahçesine bırakılan travesti, 1 ay sonra öldü Yaralı halde hastane bahçesine bırakılan travesti, 1 ay sonra öldü
   Zonguldak’ın Devrek ilçesinde silahla vurulan ve yaralı halde hastane bahçesine bırakılan travesti, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 5 Aralık 2017’te tartıştığı E.P. adlı şahıs tarafından silahla vurulup hastane bahçesine bırakılan travesti İlhan Y., Gökçebey Devlet Hastanesi Acil Servisi...

Haber | Gözaltına Alınan, Travesti İlan Sitesi Yöneticileri Adliyeye Sevk Edildi Gözaltına Alınan, Travesti İlan Sitesi Yöneticileri Adliyeye Sevk Edildi
   Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan internette ilan veren travesti sitesi yöneticileri adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri internette ilan verip para karşılığ...

Haber | Hindistan `eşcinsellere` ilişkin yasayı gözden geçirecek Hindistan `eşcinsellere` ilişkin yasayı gözden geçirecek
   Hindistan Yüksek Mahkemesi, sömürge döneminden kalan ve eşcinsel ilişkiyi yasadışı olarak kabul eden yasayı gözden geçirmeye hazırlanıyor. Hindistan Yüksek Mahkemesi Pazartesi günü, 16. yüzyıldaki İngiliz yasasından örnek alınarak hazırlanan ve "herhangi bir erkek, kadın veya hayvanla doğanın düz...

Haber | AVRUPA ADALET DİVANI’NDAN LGBTİ ÇİFTLERLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ KARAR AVRUPA ADALET DİVANI’NDAN LGBTİ ÇİFTLERLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ KARAR
   Avrupa Adalet Divanı, LGBTİ kişilerin Avrupa Birliği üye ülkelerinde evlilik sonucu doğan haklarının tanınmasına hükmetti. Avrupa Adalet Divanı, tüm Avrupa Birliği üye ülkelerinde evli eşcinsel çiftlerin haklarının tanınmasına hükmetti. LGBTİ haklarında büyük bir ilerleme olarak kaydedilen kar...

Haber | Suudi Arabistan`da eşcinsel evlilik iddiası olay oldu! Suudi Arabistan`da eşcinsel evlilik iddiası olay oldu!
   Suudi Arabistan`da iki erkeğin evlenme törenine ait olduğu iddia edilinen video sosyal medyada olay oldu. Suudi polisinin olayın ardından bazı kişileri gözaltına aldığı ifade edildi. Suudi Arabistan`da yetkililer eşcinsel bir evlilik törenine ait olduğu iddia edilen video hakkında soruşturma başl...

Haber | ALMANYA, TRANS KADINA “ANNE” DEĞİL “BABA” OLABİLİRSİN DEDİ ALMANYA, TRANS KADINA “ANNE” DEĞİL “BABA” OLABİLİRSİN DEDİ
   Almanya’da bir mahkeme, trans kadının spermiyle döllenen bir yumurtadan doğan bebeğin kimliğinde, trans kadına ancak “baba” olarak yer verilebileceği kararını verdi. 2012’de cinsiyetini değiştiren trans kadın, 2015’te yasal olarak tanınan bir beraberliğe sahip olduğu kişiyle bebek sahibi oldu. ...

Haber | BELÇİKA’DA CİNSİYET GEÇİŞİ YAPMAK DAHA KOLAY HALE GELDİ BELÇİKA’DA CİNSİYET GEÇİŞİ YAPMAK DAHA KOLAY HALE GELDİ
   Belçika’da Çarşamba sabahı yürürlüğe giren yeni yasa ile cinsiyet değiştirilmesi kolaylaştırıldı. İsteyenler hiçbir tıbbi operasyon geçirmeden, doktor ya da psikiyatrist raporuna gerek duyulmadan cinsiyet geçişi yapabilecek. Yeni düzenlemeye göre, kimlik kartlarındaki cinsiyet bilgisi değişikliği...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi