Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1784 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | BARBAROS ŞANSAL: HAPİSTE AĞIR HOMOFOBİK PSİKOLOJİK İŞKENCEYE MARUZ KALDIM

BARBAROS ŞANSAL: HAPİSTE AĞIR HOMOFOBİK PSİKOLOJİK İŞKENCEYE MARUZ KALDIM


Türkiye’de 2013’teki Gezi protestolarında adından söz ettiren ve sosyal medyada çok tartışılan paylaşımı sonrası cezaevine giren, KKTC’den sınır dışı edilen moda tasarımcısı Barbaros Şansal, Euronews’a önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye’de 2013’teki Gezi protestolarında adından söz ettiren ve sosyal medyada çok tartışılan paylaşımı sonrası cezaevine giren moda tasarımcısı Barbaros Şansal euronews’in sorularını yanıtladı.

Şansal, ‘Türk halkına hakaret etmek’le suçlandığı sözleri nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sınır dışı edilmiş, İstanbul’da varışında havalimanında saldırıya uğramıştı.

Moda tasarımcısı sonraki süreci euronews muhabiri Gülsüm Alan’a anlattı:

euronews:

Sosyal medyada bir video paylaştıktan sonra KKTC’den sınır dışı edildiniz. İlk uçakla Türkiye’ye getirildiniz. Ocak 2017 tarihinde linç girişimine uğradınız. Ardından tutuklandınız. Linç görüntüleri tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Cezaevinde boş durmadınız, bir kitap yazdınız. Kitabın başlığı neden Makam Odası -Linç ? Blok C Koridor 9 Hücre 72’de tek başıma iktidardayım diyorsunuz. Benim makam odam herkesin makam odasını döver. Bu makamda karanlıklar her haliyle aydınlığa döner diyorsunuz. Burada ne anlatmaya çalıştınız ?

Barbaros Şansal:

Çünkü yasadışı bir şekilde Kıbrıs’tan alınmam için bir makam odasından emir verildi ve bir hücrede sonlanan bu korkunç macerada aslında mesele odalar değildi. Dolayısı ile en güvenli yerdeydim. Artık bana kimse zarar veremezdi. O izolasyona müdahil edilmiş hücre odasını makam odasına çevirmekten başka çare yoktu, o karanlığı yaratılıcılıkla metaforlarla özgürlük ateşiyle aydınlatmaktan başka çare yoktu. Linci makam odasından verilen bir emir olarak okumak gerekiyor. Dünyada da hep öyle oldu.

euronews: Ne kadar kaldınız ?

Barbaros Şansal:

56 gün hücre ve tecritte kaldım. Gün ışığı görmeden. Zordu çünkü Türkiye’de zindanlar zor. Türkiye’de gerek KHK’lar, gerek olağanüstü hal, gerek daha önceki DGM, bugünkü Sulh Ceza Mahkemeleri adını verdiğimiz yapılar devletin nobran ve hoyrat gücünü; özgürlükçüler ve ötekiler, bütün ötekiler üzerinde kullanan bir yasal gayri yasal bir yapı. Ben de onun kurbanlarından biriyim. Kaldı ki tutuklanma gerekçeme delil olarak gösterilen ekran çıktısının da sahte olduğu mahkemece anlaşıldı yani operasyon ile yapılmıştı.

euronews: Şu anda son durum nedir ?

Barbaros Şansal:

Şu anda denetimli serbestliğe son kez İstanbul’a uçuyorum imza vermek üzere. Kart profesyonel sahibiyim. Şirket şubesi açtım Avrupa’da can güvenliğim nedeniyle ikamet için. Herhangi bir azil ya da refugee (İltica) durumum yok. İşadamıyım. Mesleğime bir yıl sonra geri dönebiliyorum. Daha farklı bir formatta geri dönüyorum. Maddi manevi kayıplar olsa da telafi edilebilir. Yeter ki tutsakları kurtarabilelim biz.

euronews: Kitabınızda üzerinize kapanan devletin karanlık perdesinden söz ediyorsunuz…

Barbaros Şansal:

O perde bir zamanlar demir perdeydi. Böyle mecazi anlamda söyleyeyim. Bazen kara perde bu sefer de devletin perdesi. O parmaklıkların her bir çubuğu aslında perdenin bir drapesi kadife gibi sunulan bir tiyatro, bir opera, bir retorik tiyatro perdesinin bir drapesiydi. Onlar kapıları kapattıkça ben daha özgürdüm içerde. Antisemitik ve homofobik ağır psikolojik işkenceye maruz kalıyorsunuz. Benim gibi bir LGBT bireyseniz ve hak savunucusuysanız. Ama onlar nasıra dönüşüyor ve acıtmıyor. Sonra manikür ve pedikür ile onlardan kurtuluyorsunuz. Yine devlet o manikürü pedikürü yapıp temizliyor şimdi Türkiye Cumhuriyeti beni silahlı memurla koruyor.

euronews: Avrupa’nın dört bir tarafında durumunuzu anlatmak için konuşmacı olarak düzenlenen panellere katılıyorsunuz. Türkiye’de OHAL devam ediyor. Yeniden cezaevine girmekten endişe etmiyor musunuz ?

Barbaros Şansal:

250 bine yakın tutuklu şu an Türkiye’de cezaevlerinde, öğretmenler, doktorlar, hakimler, avukatlar hatta 700’e yakın bebek. Burada cezaevine girmek çok önemli değil. Ben 1980 ihtilalinde de Selimiye, Sansaryan hepsini gördüm. Bence bütün hakimlerin ve savcıların da bir ay cezaevine girmesi gerekiyor; oradaki şartları anlaması için. Ceza değil, ceza ve infaz değil aslında rehabilite ve tedavi olması gerekiyor bunu da hukuku tedavi ederek yaparsınız. Girmemiz gerekirse gireriz. Hiç sıkıntı yok.

Euronews: Hapishanede işkence gördünüz mü ? En zor olan neydi ?

Barbaros Şansal:

Hapishanede ben işkence görmedim. Ama hücresini yakanlar, müşahade hücresine atılanlar, kadınların sabahlara kadar çığlıkları, iki göğüs başlarına toplu iğneler batırıldığını anlatıyorlardı diğer tutuklular. Silivri’de işkence var. Türkiye’de bütün cezaevlerinde Pozantı’da Diyarbakır’da Bağlar’da her yerde işkence var. Ama ben görmedim. Ben psikolojik ve Antisemitik ve homofobik işkence gördüm. Cezaevinde en zor olan şey toprak. Toprak yok, yeşil yok. İki tane ölü sivrisinek leşi benim arkadaşımdı o hücrede canlılık belirtisi olarak. Başka canlılık yok. Gökyüzümüzü de kafeslediler. Bir kuşun bile avlumuza konmasına izin vermediler ama kuşlar özgür uçtular en azından o tutsak avlulara konmadılar.

euronews: Cezaevindeyken ailenizle arkadaşlarınızla iletişime geçebiliyor muydunuz ? Yoksa dünyadan kopuk muydunuz ?

Barbaros Şansal:

Kopuksunuz…haftada bir gün bir saat cam arkasından çok sıkı ince aramayla diafon üzerinden konuşuyorsunuz. O da isim verdiğiniz 3 kişi buna yetkili sadece ve değiştiremiyorsunuz. Avukat görüş iznim vardı ben terörden ve KHK’dan tutuklu olmadığım için. Birçok milletvekili Türk milletvekili ziyaret edebildi. Yabancı milletvekillerinin ve hak savunucularının ziyaret etmesi yasak Türkiye’de zaten. Zor tabii. Mektuplarınızı vermiyorlar. Dilekçelerinizi yönetime ulaştırmıyorlar. Ben linçten çıkmış biri olarak idrarımdan kan gelen, dişleri kırık, vücudu yara içinde biri olarak sağlık hizmetleri alamadım hücredeyken. Zordur ama umutsuz değildir.

euronews: 61 yaşındasınız. Geçmişten bu yana Türkiye’de yaşananları takip ediyorsunuz. Türkiye’de yaşananlar yeni şeyler mi yoksa tarih tekerrür mü ediyor ?

Barbaros Şansal:

Aynen tekerrür ediyor. Eskiden Nilüfer Koçyiğit ile Bekir Çelenk vardı. Şimdi Reza Zarrab ile Özgür (Ebru) Gündeş var. Hep mafyacılarla şarkıcıların aşkları üzerinden siyaset yürüyor. Düğünler ve cenazelerde çirkin fotoğraflar gazetelere dökülüyor. Türkiye’de sistem değişmiyor. Sadece elbiseler değişiyor. Ben de bir kadın terzisi olarak ülkenin o bozuk elbiselerini erken farkediyorum düzeltmeye çalışıyorum. Bu kadar basit yapmak istediğim aslında.

euronews: Endişelenebiliriz diyorsunuz ?

Barbaros Şansal:

Endişe demeyelim. Kaygı diyelim. Endişe gereksiz bir şey. Korku hiç olmamalı. Tabii ki kaygılarımız var. Vücut bütünlüğünün dokunulmazlığına zarar veriyorlar. İfade ve düşünce özgürlüğümüzü, seyahat özgürlüğümüzü engelliyorlar ama bunlar aşılabilir engeller. Mücadeleye devam etmek gerekiyor. İnsan haklarını üst çatı yaparak eşitlik paylaşım ve adalet üzerine tüm dünyayı biraraya getirip seslendirmek gerekiyor ve dinliyorlar.

euronews: Son mesajınız?

Barbaros Şansal:

İnsanları sevin ancak insanları diğer canlılardan ayırmayın. Çünkü her canlı eşit yaşamak hakkına sahip. Biz misafirleriz bu kainatın, gezegenin içinde. İz bırakarak gidelim ama izinde gitmeyelim. İz bırakan işler yapalım en azından arkamızdan birileri ‘Ya bu da bize omuz verdi el verdi bir kap yemek verdi’ diyebilsin.

Kaynak: gzone 28.03.2018


Eklenme Tarihi : 29.03.2018
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 226374 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Bokunda boğul şansal. Amma gubdem oldjn bu gereksiz halinle . Ne yüzle döndün ülkeye. Küçükken kirmizi ayakkabı giymiş dövnuşlerde inşaat ci sevmiste. Gec ya geç
Yazan : Tatmineder     Beğen

    ufak atta civcivler yesin ..senin anlattığın masallar eskidendi ve günümüzün Türkiyesin de hele hele size hiç yapılamaz..
Yazan : derail_     Beğen

    Yanılıyorsun arkadaş türkiye hızla ilerliyor.Gözümüzü açalım ağzımızı değil.
Yazan : sevecenadam16x5     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    siyaset olmasın,eğer siyaset düşünüyorsanız ,bir bakanlığımız ve siyasi partimiz olsun hakkımızı korusun talep ediyorum,
Yazan : kemalms     Beğen

    babaros sansali kiskanon, onu cekmeyen ne cok homofobik gabile üyesi varmis. barbaros sansal yanindayim...
Yazan : aktifsever31     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    bokunda boğul
Yazan : Olgsvr21283     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Burada bazı gay arkadaşlar, Barbaros Şansal`a yapılanları neredeyse haklı görüyor. Kimisi o bildik klişe faşizm cümlesiyle ``soyunu araştırın`` diyor, kimisi ``kendi etti kendi buldu,`` diye oh çekiyor. Oysa ben o görüntüleri izleyince çok üzülmüştüm Barbaros`a. Sivri dilli oluşu, içinde bir şey tutamayışı, çok konuşması benim kişisel olarak sevdiğim bir tarz değil. Ama o programlı linç girişimi benim kişisel tercihlerimin ötesinde bir insanlık ayıbıdır. Bunun bir eşcinsele yapılıyor oluşu da önemli değil. Ama ``o da şöyle dedi``, diyen arkadaşlar sanırım günlük hayatında televizyonda işyerinde bundan çok daha ağır şeyler duyulduğunu ve yaşandığını fark etmiyorlar. Hemen de Barbaros`a dersini vermeye kalkıyorlar. Şansal, kendine terzi yamağı dese de Türkiye`nin en büyük houte couture tasarımcılarından biridir. Kumaş bilgisi ve dikiş tekniği konusunda kendini yetiştirmiş, modayı a`dan Z`ye bilen, reel sekötrü bilen, eksiklerini bir bir size sayabilecek böyle adamlar maalesef azdır. Sırf muhalif tavrından dolayı böyle harcanması bizlerin kaybıdır. Biz derken eşcinselleri kast etmiyorum, Türkiye`yi kast ediyorum. Onu linç edenler de gitsin dergahlarında ocaklarında göt büyütsünler. Unutmayın, vatan dediğiniz şey insanın annesi babası gibidir. Kimseye sen anneni sevmiyorsun diyemezsiniz, böyle bir hakkınız yok.
Yazan : ikitelliP     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    doğruyu söyleyince en uzağa atarlar insanı...insan-sılar ise eğri sözleriyle el üstünde...yolun açık olsun üstad şansal..
Yazan : Ehrimenj     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    ettin buldun düşmanlık eden düşmanlık görür,çek cezanı ben olsam meslenğinden men ederdim asıl ceza bu olurdu
Yazan : kemalms     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Genelde eşcinsellere hapis şartlarında çok kötü davranılıyor. Sonuçta 1 koğuş dolusu abaza arkekle aynı yerdesiniz ve mutlaka sizden faydalanmaya kalkan ve sizi becermeye çalışan erkekler olacaktır. Ama farklı ülkelerde de durum aynen böyle. Mesela Amerikadaki hapishanelerde bu tür olaylar cok oluyor. Amerikada eşcinsel mahkumlar tüm erkekler tarafından tecavüze uğruyor. Hatta zenci eşcinsel bir Amerikalı, hapiste tüm erkekler ile yatmaya zorlandığını hatta hapishanedeki mafya gruplarının eline düşüp saati 5 dolara, bütün erkeklere satıldığını söylemişti. Hatta bu yüzden hapishaneden çıktıktan sonra hapishane yönetimini ve Amerikan devletini mahkemeye vermişti. Ve davayı kazanmıştı...
Yazan : Calgary     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Her şeyin bir sonu vardır.. Bir gün, bugünelri bize yaşatanlar, Kenan Paşa nın başına gelenleri de unutmamalılar.. Hatta Duçe nin Çavuşeskunun başına gelenleri hiç ama hiç unutmamalılar..
Yazan : askadami45     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    herkesin başına gele bilir dereyi görmeden pacaları sıvanamında alakası yok umarım düzelir ama nerde deyim
Yazan : timaten06     Beğen

    iskenceci zalim devlet.. gecmis olsun barbaros
Yazan : biman48     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    bir arkadaş akpnin türkiyesinden bahsetmiş kendince bir yorumda bulunmuş olabilir saygı duyuyorum ama bu ülkede homofobik olanlar ne yazıkki tek bir partiye gönül verenler değilier bunların içerisinde mhp li hdp li hatta ve hatta chp lilerde var neyse asıl konu şu sen kalkıp kıbrıstan nutuk atıp 80 milyona hakaret edeceksin ve sonra içerde homofobik saldırıya maruz kaldım diyeceksin kimse kusura bakmasın eşcinsel olabilirsin ama bir millete bokunda boğul dersen cezanı kesenlere ses çıkartamazsın ÇÜNKÜ SUÇLUSUN.
Yazan : serkAncAn22     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    yaptı yaptı batınca şimdi çikış için yer arıyo gündem yapıyo pıyasa yapmaya calışiyo gene yurt dışına kaçsın fıkırlerı de kendıde degısır boylelerın
Yazan : RQK     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu adamı buralarda savunup sonra yok alkolluydu yok aydın dı yok bizi temsil ediyordu diye zırvalayan arkadaşlar sizlerinde hiçbir şey bildiğiniz yok adamın bir kere nerden geldiğini kökünün ne olduğunu öğren ondan sonra bunu bizden biri say vatan haini ülkende ne olursa olsun iyi veya kötü bunu bu şekilde lanse edemezsin yüce türk milletini böyle atatürk tşörtü giyip uçaktan inerken kandıramazsın hapis hanede de sana kimse bakmaz yüzüne çünkü adam değilsin sadece sözlerinden ötürü seni aşşağılarlar o kadar onuda zaten sen hak ettin asla bir gay olarak sana destek çıkmam ve bul ülkeye yok araplaşıyor yok dindarlaşıyor diyenler birde gerçek oralara baksın en çok alkol son yıllarla tüketilip gayların artık gecelerde değil gündüzlerde de ortalıkda dolaştığını unutmasın el ele tutuşup sokaklarda öpüşen gaylar lezler var evleniyoruz diye televizyona çıkan gaylar var ama neyse veletlere ders verecek değilim...
Yazan : lucciba     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    yahu su pisligide adam yerine koyupta yazmamiz bile hata ucuz vatansiz insan dolandi cevrildi kimse kabul etmedi köpek gibin geldi türküye cumhuriyetine utan ulan utan
Yazan : pala1960     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Herkes adamı yanlış analadı ki zaten videoda da alkollü görünüyordu, sanki millet hiç alkollü görmemiş... Ne alkollüler var, havaya,suya,taşa,toprağa, yardana vs. dövüyorlar ki barbaros şansal Türk milletine hakaret etmedi, sadece Türkiyenin kendi kendini içine attığı kötü durumu belirtti.
Yazan : gokhan000     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    yobazların yönettiği ülkemizde adalet beklemeyin tecavüzcüler katiller dolandırıcılar serbest gezerken hükümete karşı küçük eleştiri yapanlar hapse giriyor dava açsın direk AIM`e alacağı milyonlarca euroyla yeni şirket kursun :D
Yazan : gezginrehper     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Piiiiifff ulan hayal gücü yüksek bu şeyin ..
Yazan : act_v_full     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    çok abartmış , anlattıkları 12 eylülde bile yoktu , gerçekleri anlatsaydı daha iyi olurdu …yalanla hiçbir yere varamazsınız
Yazan : kartalgay     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bokunda boğul Şansal.hiç kimse ama hiç kimse Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına hakaret edemez.
Yazan : Lockammm     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    devleti karalarsan cezanada razı olacaksın,
Yazan : okyanus50     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    cesur yürek... lgbt hareketinin daha çok b şansallara ihtiyacı var ama şu an 611 kişi bu haberi okumuş bir kişi dahi yorumda bulunmamış. başımıza gelenlere de şaşırmayalım üzülmeyelim o zaman. ne ekersen onu biçersin, nokta
Yazan : ikmal     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    İşte Akpnin Yeni Türkiyesinde böyle Aydın Kültürlü insanlara yer yok artık gittikcede kötüye gidiyor malesef ülkemiz git gide arap bataklığına batıyoruz kurtuluş da yok gibi
Yazan : Mysterious20     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Britanya’nın En Yüksek Rütbeli Transseksüel Askeri, Rüya Gibi Bir Düğünle Evlendi Britanya’nın En Yüksek Rütbeli Transseksüel Askeri, Rüya Gibi Bir Düğünle Evlendi
   Britanya’nın en yüksek rütbeli transseksüel askeri Hannah Winterbourne, uzun süreli partneri aktör Jake Graf’la Disney temalı harika bir düğünle evlendi. Çift, Londra’daki Chelsea’s Town Hall’da yüzükleri taktı. 40 yaşındaki Graf şunları söyledi: “Chelsea Old Town Hall’da en yakın arkadaşlarım...

Haber | Tayvan’ın Evlilik Eşitliği Mücadelesinin Anlatılması Gereken Hikayesi Tayvan’ın Evlilik Eşitliği Mücadelesinin Anlatılması Gereken Hikayesi
   Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Tayvan, Asya’da eşcinsel evliliğe yeşil ışık yakan ilk ülke olarak tarihe geçmişti. Esasında, Yüksek Mahkeme Kurulu, eşcinsel çiftlerin evlenmelerine izin verilmemesinin anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. Kararında, yasa koyuculara, eşcinsel evliliğin gerçekleşmesi...

Haber | Yine bir intihar Yine bir intihar
   İstanbul Fındıkzade’de yaşayan Asu isimli trans kadın, sabah saatlerinde (29 Mart) eğlence mekanı çıkışında evine döndüğünde kendini evin çatısından atarak intihar etti. Arkadaşlarının açıklamasına göre yıl içerisinde anne ve babasını kaybettikten sonra pek çok kez intihara teşebbüs eden trans...

Haber | Rihanna’nın Markası Fenty Beauty, Erkekler İçin Makyajı Kutluyor Rihanna’nın Markası Fenty Beauty, Erkekler İçin Makyajı Kutluyor
   Kapsayıcılık şu anda çok moda ve dikkat çekmek isteyen markalar kampanyalarında erkekleri ön plana koyuyor. Rihanna’nın yeni girişimi olan Fenty Beauty, kapsayıcılık için bir çaba sarf etmiyor gibi gözükse de; en son reklamları, Fenty, BlameItOnKway’de görüldüğü gibi, “erkekler için makyaj” düşünces...

Haber | En Çok Hangi Şehirde Evli Eşcinsel Çift Var? En Çok Hangi Şehirde Evli Eşcinsel Çift Var?
   Vergi Politikası Merkezi’nden yeni bir rapor, hangi ABD şehirlerinde daha fazla eşcinsel çift yaşadığını ortaya çıkarıyor. Belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, San Francisco’daki evli çiftler tüm evli çiftlerin %1.52’sini oluşturuyor. Şehirde 13.220 evli eşcinsel çift yaşıyor. NBC News’un beli...

Haber | Evlat edinme hakkı Avustralya’da artık tüm çiftler için Evlat edinme hakkı Avustralya’da artık tüm çiftler için
   Avustralya, 2017’nin sonunda eşit evliliğe dair yasal düzenlemeyi, Senato’nun ardından Temsilciler Meclisi de ezici bir çoğunlukla onaylamıştı. Böylece, Avustralya, eşit evlilik hakkını yasallaştıran 25. ülke olmuştu. Eşcinsel birlikteliği açıkça yasaklayan Evlilik Yasası (the Marriage Act) değiş...

Haber | Brezilya’da lezbiyen aktivist suikaste uğradı Brezilya’da lezbiyen aktivist suikaste uğradı
   38 yaşındaki Brezilyalı LGBTİ aktivisti Marielle Franco siyah kadınların güçlendirilmesiyle ilgili bir etkinlikten dönerken evinin önünde arabasına ateş açıldı. Rio de Janeiro’nun en tanınmış politik aktivistlerinden olan Franco’nun aracına açılan ateş sonucu Franco ve arabanın şoförü hayatını kaybe...

Haber | LGBTİ Derneği Sözcüsü Kıvılcım Arat, saldırıya uğradı LGBTİ Derneği Sözcüsü Kıvılcım Arat, saldırıya uğradı
   LGBTİ Derneği Sözcüsü Kıvılcım Arat kimliği belirsiz biri tarafından neşterli saldırıya uğradı. Arat uğradığı saldırıyı sosyal medyadan duyurdu. Arat, şunları kaydetti: “31. yaş gününü görmüş biri olarak, birçok trans arkadaşıma göre şanslı olduğumu düşünmemin üzerinden 3 gün geçmeden dün saba...

Haber | “Ben kadın sandım, travesti olduğunu görünce öldürdüm” “Ben kadın sandım, travesti olduğunu görünce öldürdüm”
   İstanbul Beyoğlu`nda kaldığı otele getirdiği travestiyi öldürdükten sonra kaçarken bıçakla yaraladığı taksicinin aracını gasp ederek Bursa`ya giden İran uyruklu şüpheli iki kadın sürücüyü daha gasp etmek isterken vatandaşlar tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelinin otele giriş görüntüleri ortaya ç...

Haber | Bir Ejderhaya Benzeme Yolunda Kulaklarını ve Burnunu Kestiren 55 Yaşındaki Trans Kadın Bir Ejderhaya Benzeme Yolunda Kulaklarını ve Burnunu Kestiren 55 Yaşındaki Trans Kadın
   Eski bir bankacı olan trans kadın, ejderha gibi görünmek için onlarca ameliyat olmuştu ve olmaya da devam ediyor. DailyMail`den derlediğimize göre son operasyonda kulaklarını ve burnunu tamamen aldırdı. Doğumda verilen ismi Richard Hernandez olan 55 yaşındaki trans kadın, geçtiğimiz yıllarda oldu...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi