Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletiþim
Turkish English German  
Ýçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajýný heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskýn erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzý mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaþ ve üstü aksaray iline yakýn sanal olmayan arkadaþlar mesaj atýn tanýþalým.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] Ýst-Kadýköydeyim yalnýz yaþýyorum amacým 18-25 yaþ bir genç ile tanýþmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakýným 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaþ üstü býyýklý amca ile aþk yaþamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaþlýk sevgili aþk yaþamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[Ýstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] Ýnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalý. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaþlar kayseri ve civarý .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalýlar çýkýn artýk otaya tanýþalým kaynaþaým dost olalým ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] sený cok sevýyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aþk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsýn.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanýþalým mý.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaþ üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpÝst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Þifre:
Þifremi Unuttum

Þu an Online
1622 Üye var




Hýzlý Ara | Detaylý Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | “Devlet gö*ümüzün vergisini sokakta alýyor!”

“Devlet gö*ümüzün vergisini sokakta alýyor!”


Ýstanbul LGBTÝ’den seks iþçisi trans aktivist Ýlayda 17 Aralýk Dünya Seks Ýþçilerine Yönelik Þiddetle Mücadele Günü dolayýsýyla KaosGL.org’ konuþtu: “Devlet gö*ümüzün vergisini sokakta alýyor. Þiddete karþý güvenli çalýþma alanlarý istiyoruz!”

Bugün 17 Aralýk Dünya Seks Ýþçilerine Yönelik Þiddetle Mücadele Günü. Dünya genelinde seks iþçileri sistematik þiddete maruz kalýyor, yasalar ve toplum eliyle meslekleri kriminalize ediliyor. “Genel ahlak” seks iþçilerini güvencesiz koþullarda, yaþam tehditi altýnda çalýþmaya itiyor.

Türkiye’de de seks iþçilerine dönük þiddet bitmek bilmiyor. Hükümet, seks iþçilerine dönük þiddeti deðil “fuhuþu bitirmeyi” önüne görev olarak koyuyor. Sistematik olarak kesilen para cezalarý ise “fuhuþu bitirmek” bir yana güvencesiz çalýþma koþullarýný arttýrýyor.

Seks iþçilerine dönük bütün bu þiddet politikalarýný Ýstanbul LGBTÝ Dayanýþma Derneði’nden seks iþçisi trans aktivist Ýlayda ile konuþtuk.

“LGBTÝ hareketi sayesinde seks iþçilerine ve translara þiddet görünür hale geldi”

Devlet ve devlete baðlý kolluk kuvvetlerinin sistematik þiddetinin yýllardýr seks iþçilerini ve translarý hedef aldýðýný hatýrlatan Ýlayda þunlarý kaydetti:

“Yirmi yýldýr mücadele eden ve gittikçe güçlenen LGBTÝ hareketi sayesinde seks iþçilerine ve translara dönük þiddet görünür hale geldi. Þiddete iliþkin açýklanan rakamlar buna raðmen hâlâ daha buzdaðýnýn görünen kýsmý. LGBTÝ ve seks iþçiliði örgütlerinin ulaþamadýðý birçok þiddet olayý da yaþanmaya devam ediyor.”

Ýlayda seks iþçilerine dönük þiddete karþý açýlan davalarda da sonuç alýnamadýðýný söylüyor. Ýlayda’ya göre bu sebepten ötürü birçok seks iþçisi dava açmaktan vazgeçiyor:

“Ýzmir’de bundan yýllar önce dört beþ trans seks iþçisinin yaþadýðý yere bir grup saldýrdý. Polis arandý ve polis 5 saat sonra olay yerine gelebildi. Grup evlerimizin kapýlarýný kýrdý, evleri daðýttýlar. Yasa uygulayýcý ve kolluk kuvvetlerinin arka çýkmasý sonucu, saldýrganlar bir ifade verip kurtuldu.”

“Türkiye Cumhuriyeti deðil, Türkiye Polis Devleti denilmeli”

Ýzmir, Mersin, Ýstanbul ve Antalya gibi birçok yerde seks iþçiliði yapan Ýlayda, “Bu ülkeye Türkiye Cumhuriyeti deniyor ama buraya Türkiye polis devleti denilmeli. Polis istediði an istediðini yapabiliyor. Yasa filan kimsenin umurunda deðil. Suç addedilen meselelerde polisin yapabilecekleri bellidir ancak bu ülkede hiç de belli deðil. Her an her þeyi yapabiliyorlar. Devletin translara ve seks iþçilerine karþý baþlattýklarý gizli savaþ sonucu her an her yerde gözaltýna alýnabilirsiniz. Ýtiraz ettiðinizde ise kendinizi nezarethanede bulup, ‘görevli memura mukavemet’, ‘devlet malýna zarar vermek’, ‘hakaret’ gibi iddialar üzerinden cezaevine gönderilebilirsiniz. Ýki tane polisin yalaný hapishaneyle sonuçlanýyor” dedi.

“Devlet gö*ümüzün vergisini sokakta alýyor”

Seks iþçisi translara dönük baský ve devlet kaynaklý þiddetin artacaðýný savunan Ýlayda, “Yeni Güvenlik Tasarýsý’nýn baský ve þiddeti arttýracaðýný düþünüyorum. Devlet hem sokaða çýktýðýmýzda gö*ümüzün vergisini alýyor hem de mesleðimizle kazandýðýmýz malýmýza da el koymanýn yollarýný arýyor” ifadelerini kullandý.

Ýlayda’ya göre toplum çok “ahlaklý” bir toplum çünkü gündüz sokakta seks iþçisi kadýnlara saldýranlarla hava karardýktan sonra onlarla birlikte olanlar ayný kiþiler.

“Fuhuþun delili olarak Saðlýk Bakanlýðý’nýn daðýttýðý kondomlar gösterildi”

Ýlayda bütün bu toplumsal ve devlet kaynaklý þiddete karþý, seks iþçilerinin çalýþabilecekleri güvenli alanlarýn yaratýlmasý gerektiðini savunuyor. Bir diðer talebi ise seks iþçileri sendikasýnýn kurulmasý. Bütün seks iþçileri örgütlendiði zaman þiddete karþý durabileceklerini belirten Ýlayda yaþadýklarý “absürt” þiddet olaylarýndan birini þöyle anlatýyor:

“Devletin cinsel yolla bulaþan hastalýklarý önlemek amacýyla daðýttýðý kondomlar üzerinden translarýn evleri basýldý ve ‘fuhuþa yer temin etmek’ten ötürü seks iþçisi trans kadýnlar tutuklandý. ‘Fuhuþun’ delili ise Saðlýk Bakanlýðý’nýn daðýttýðý kondomlardý. Kondomlarýn sadece seks iþçilerine deðil herkese ücretsiz daðýtýlmasý gerekiyor zaten. Cinsellik bir haktýr ve cinsel yolla bulaþan hastalýklara karþý mücadele etmek devletin görevlerinden biri olmalý. Ama bu kondom daðýtýlmasýný bile bize karþý kullandýlar.”

Ýlayda’yla son olarak trans seks iþçilerine dönük keyfî para cezalarý ve Kabahatler Kanunu’nu konuþuyoruz. Kabahatler Kanunu’ndan kesilen idari para cezalarýnýn tutanaklarýnda bile “kadýn kýyafeti giymiþ erkekler”, “travesti mesleði” gibi ifadelerle ayrýmcýlýk yapýldýðýný belirten Ýlayda’nýn ifadeleri þöyle:

“Para cezalarý kýsýr döngü yaratýyor”

“Ýstanbul’da Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkýn döneminde yoðunlaþan cezalar þimdi Ýstanbul LGBTÝ’nin çabalarý sonucu azaldý. Ama birçok yerde devam ediyor bu cezalar. Cezalar biriktikçe seks iþçilerinin banka hesaplarýna el konuluyor. Topluma ‘fuhuþu önleyeceðiz’ diyen devlet, para cezalarýyla seks iþçiliðini artýk yapmak istemeyenleri bile seks iþçiliði yapmak zorunda býrakýyor. Ortada bir kýsýr döngü var. Sokaða çýkýnca para cezasý kesiliyor. Para cezasý kesildikçe sokaða çýkýp daha fazla seks iþçiliði yapmak, daha fazla müþteri bulmak durumunda kalýyoruz.”

Ýlayda’nýn talepleri ise þöyle: “Devletin seks iþçilerine dönük politikasý bir an önce deðiþmeli. ‘Fuhuþla mücadele’ diyerek þiddet meþrulaþtýrýlýyor. Yapýlmasý gereken, seks iþçiliði yapmak istemeyenlere istihdam; benim gibi mesleðini sürdürmek isteyenlere ise güvenli alanlar. Bir an önce genelevlerin kapýlarý trans olsun olmasýn çalýþmak isteyen kadýnlara açýlmalý. Ýmha ve gettolarý daðýtma politikasý da son bulmalý.”


Kaynak: www.kaosgl.com 17.12.2014


Eklenme Tarihi : 17.12.2014
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 395180 kez okundu.

Haberi
Paylaþ
Face
Paylaþ facebook
Blog
Paylaþ Blogger
Frien
Paylaþ Friendfeed
Mysp
Paylaþ Myspace
Twit
Paylaþ twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kiþilerin kendi görüþleridir.
Yazýlanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Gabilede üzülerek þahit olduðum bir þey var. Gaylerin arasýnda dahi kendisi gibi olmayana sýrtýný dönen, ``tu kaka`` diyen bir anlayýþ maalesef yaygýn. Herkesten aktivist olunmasý beklenmez, mesela ben deðilim. Ama þöyle biz bizeyken dahi bir ötekileþtirme dili kendine yer buluyor ya baþka dünyalara kaçasým geliyor. Þimdi yazýyý okudum, içim sýzladý. Orada bir yerde bir avuç travesti/transeksüel hayatta kalmaya çalýþýyor. Uðradýðý haksýzlýðý ancak sana duyurabiliyor, sen onu daha iyi anlarsýn diye deðil, sesine ancak burada izin veriyorlar. Kendim de dahil herkesi bu konuda siraz daha duyarlý olmaya çaðýrýyorum. Lütfen! Herkesin bir gün adalate, anlayýþa ve desteðe ihtiyaç duyduðu gün olur. O günü beklemeden, sadece insan olmanýn hakkýný vermek için.
Yazan : ikitelliP     Beðen (4 kiþi bu yorumu beðendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diðer baþlýklardan bazýlarý.
Haber | “Seks iþçileri ölüm ile ‘terbiye’ edilmeye çalýþýlýyor” “Seks iþçileri ölüm ile ‘terbiye’ edilmeye çalýþýlýyor”
   Kýrmýzý Þemsiye Cinsel Saðlýk ve Ýnsan Haklarý Derneði, 17 Aralýk Dünya Seks Ýþçilerine Yönelik Þiddetle Mücadele Günü’nde bir açýklama yayýnlayarak toplumsal baský ve devlet kaynaklý þiddete dikkat çekti. “Seks iþçileri, güvencesizlik, yoksulluk ve ölüm ile ‘terbiye’ edilmeye çalýþýlýyor” diyen ...

Haber | Erkek çýkýnca, öldürdü Erkek çýkýnca, öldürdü
   Filipinler`de bir ABD askeri birlikte olduðu kadýnýn aslýnda erkek olarak doðduðunu öðrendikten sonra kadýný boðarak öldürdü. ABD Deniz Kuvvetleri`nde görevli kýdemli er Joseph Scott Pemberton eski ismi Jeffrey olan travesti Jennifer Laude`u bir otel odasýnda öldürdüðünü söyledi. Travesti kadýnýn...

Haber | Lezbiyen dedikodularýna inat... Lezbiyen dedikodularýna inat...
   Kristen Stewart yakýn arkadaþý Alicia Cargile ile görüntülendi. Los Angeles`ta güneþ gözlüðü ve sade kýyafetiyle yürüyüþ yapan Kristen Stewart, eski asistaný yeni en iyi arkadaþý Alicia Cargile ile öðle yemeði yedi.Ýkilinin kýyafetlerindeki uyum dikkat çekti.Geçtiðimiz günlerde de birlikte görünt...

Haber | Lambdaistanbul 21 Aralýk’ta kermes yapacak Lambdaistanbul 21 Aralýk’ta kermes yapacak
   Lambdaistanbul 21 Aralýk Pazar günü saat 15.30’da dayanýþma kermesi düzenliyor. Lambdaistanbul LGBTÝ, Kader Kýsmet Atölyesi ve Tarlabaþý Mutfak 21 Aralýk’ta dayanýþma kermesi düzenliyor. Lambaistanbul Kültür Merkezi’nin Kadýköy’de bulunan yerinde yapýlacak kermesle yeni yýl selamlanacak. Dern...

Haber | HDP’den hakim ve savcýlara toplumsal cinsiyet eðitimi önerisi HDP’den hakim ve savcýlara toplumsal cinsiyet eðitimi önerisi
   HDP’li Pervin Buldan kadýna ve LGBTÝ’lere dönük þiddetin cezasýz kaldýðýný hatýrlatarak, hakim ve savcýlara toplumsal cinsiyet eðitimi verilmesini talep etti. Halklarýn Demokratik Partisi (HDP) Grup Baþkanvekili Pervin Buldan, hakim ve savcý meslek eðitiminde toplumsal cinsiyet dersi verilmesi iç...

Haber | Genital siðil kansere yol açabiir Genital siðil kansere yol açabiir
   Tedavi edilmeyen genital siðil(hpv) kansere yol açabilir. Human Papilloma Virüs(HPV) sýk rastlanan bir virüs çeþididir. Bir DNA virüsüdür ve siðiller, papillomlar, serviks kanserine neden olur. Cinsel açýdan aktif kiþilerin çoðu, yaþamlarýnýn bir döneminde bu virüs ile karþýlaþýrlar. HPV erkekte pe...

Haber | Saçý, Sakalý ve Eþcinselliðiyle Dünya Yýldýzlarýna Fark Attý Saçý, Sakalý ve Eþcinselliðiyle Dünya Yýldýzlarýna Fark Attý
   Geçtiðimiz yýl düzenlenen Eurovizyon yarýþmasýnda birinci olan, saçý ve sakalýyla dikkat çeken eþcinsel Conchite Wurst dünyanýn en çok aranan sanatçýlardan oldu. Eurovizyon yarýþmasýnda birinci olan eþcinsel Conchite Wurst`un Rise Like A Phoenix adlý Madonna ve Lady Gaga`yý geride býraktý. Geçtið...

Haber | Boðaziçi’nde Lisân-ý Osmânî: Velev ki Ýbneyiz Dinletisi Boðaziçi’nde Lisân-ý Osmânî: Velev ki Ýbneyiz Dinletisi
   LGBTÝ Temalý “Osmanlýca” yazýlmýþ “þiir” dinletisi için kulüp üyeleri, “Osmanlýcayý kaynaðýndan öðreniniz” çaðrýsý yaptý. Boðaziçi Üniversitesi LGBTÝ Çalýþmalarý Kulübü perþembe günü “Lisân-ý Osmânî ve Velev ki Ýbneyiz Dinletisi” düzenliyor LGBTÝ Temalý “Osmanlýca” yazýlmýþ “þiir” dinletisi iç...

Haber | Mezbahadan kurtarýlan eþcinsel boða aþký buldu Mezbahadan kurtarýlan eþcinsel boða aþký buldu
   Simpsonlar çizgi filminin yaratýcýlarýndan Sam Simon`ýn desteklediði kampanyayla mezbahaya gönderilmekten kurtulan eþcinsel boða Benjy, yeni evine gider gitmez kendisine yeni bir arkadaþ buldu. Benjy barýnaða gelir gelmez tanýþtýðý Alex adlý bir yaþýndaki boðayla hemen arkadaþ oldu. Barýnaðýn ...

Haber | Arnavutluk’un ilk LGBT misafirhanesi açýldý Arnavutluk’un ilk LGBT misafirhanesi açýldý
   Arnavutluk’un baþkenti Tiran’da ülkenin ilk LGBT misafirhanesi geçtiðimiz hafta açýldý. Arnavutluk’ta “Aleanca LGBT” ve “ProLGBT” örgütleri geçtiðimiz hafta ülkenin ilk LGBT misafirhanesini açtýlar. Misafirhanenin açýlýþýna katýlan Arnavutluk Sosyal Refah ve Gençlik Bakaný Erion Veliaj, “Avru...


|   Ýletiþim  |   Sözleþme  |   Yardým  |   Site Haritasý  |  

Gabile.com bir tanýþma, arkadaþlýk ve eðlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanýcý sözleþmesini okumuþ ve kabul etmiþ sayýlýr.
Her hakký saklýdýr. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi