Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1762 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | Uluslararası Af Örgütü devletlere “LGBTİ+’ların pandemi döneminde de yaşadığı dışlanma son bulsun” çağrısında bulundu.

Uluslararası Af Örgütü devletlere “LGBTİ+’ların pandemi döneminde de yaşadığı dışlanma son bulsun” çağrısında bulundu.


Uluslararası Af Örgütü, karantina tedbirlerinin LGBTİ+’ları ayrımcılık, yaftalama, düşmanlık ve şiddete maruz bırakarak, mevcut eşitsizlikleri daha da yerleşik hale getirdiğinin altını çizerek devletlere “LGBTİ+’ların pandemi döneminde de yaşadığı dışlanma son bulsun” çağrısında bulundu.

Af Örgütü’nün çağrısı şöyle:
“Onur Haftası, LGBTİ+’ların COVID-19’la mücadelede ihmal edilmemesi gerektiğini doğru zamanda hatırlattı.

Onur Haftası vesilesiyle bir açıklama yayımlayan Uluslararası Af Örgütü, LGBTİ+ haklarının giderek daha büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğu bir dönemde yapılan etkinliklerin, LGBTİ+ haklarını savunmak ve geliştirmek için bir fırsat olduğunu söyledi.”

“Uluslararası Af Örgütü, aylardır süren karantina tedbirlerinin LGBTİ+’ları korkunç boyutlara varan ayrımcılık, yaftalama, düşmanlık ve şiddete maruz bırakarak, mevcut eşitsizlikleri daha da yerleşik hale getirdiği uyarısında bulundu.

Uluslararası Af Örgütü’nün Toplumsal Cinsiyet, Cinsellik ve Kimlik Birimi Araştırmacısı ve Politika Danışmanı Nadia Rahman konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Onur Haftası’nda dünyanın dört bir yanındaki LGBTİ+’lar, aktivistler ve LGBTİ+ hakları savunucuları tüm dünyaya, küresel bir pandeminin bile onları birçok hükümet tarafından halen teslim edilmeyen haklarını talep etmekten alıkoyamayacağını gösteriyor.’”

“Düşmanca veya tehlikeli karantinalar altında mahsur kalmış sayısız insan var”
“‘Çevrimiçi etkinlikler zor zamanlarda umut veriyor; ancak sayısız LGBTİ+ Onur Haftası’nı, cinselliklerinin ve kimliklerinin kabul görmediği, düşmanca veya tehlikeli karantinalar altında mahsur kalmış bir şekilde geçirdi.’”

Devletler acilen ülkelerindeki LGBTİ+’lara somut ve uygun destek sağlamalı. Sağlık hizmetlerine eşit erişimin güvence altına alınması, istihdam ve sosyal güvenlik mekanizmalarının önündeki engellerin kaldırılması, şiddet ve tacizlerle karşılaşan LGBTİ+’lara güvenli yerler temin edilmesi buna dahildir.’”

LGBTİ+’lar saldırılara uğruyor ve dışlanıyor
“Bazı devletler pandemiyi LGBTİ+’lara yönelik baskıları haklı göstermek ve haklarını ağır bir biçimde ihlal eden veya onları yaftalayan tedbirleri hayata geçirmek için bahane etti. Örneğin Uganda’da, 23 genç, “hastalığın yayılmasına yol açabilecek ihmalkar davranışlar” ve “yasal düzene itaatsizlik” gibi suçlar işledikleri bahanesiyle ikamet ettikleri LGBTİ+ sığınma evinde gözaltına alındı.

Filipinler’de polis, üç LGBTİ+’yı, sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri bahanesiyle cezalandırmak için aşağılayıcı davranışlara zorladı ve bu sırada video çekerek, görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

LGBTİ+’lar, tarihsel olarak, kaynakların dağılımı konusunda dışlanıyor; sağlık hizmetleri, istihdam ve barınmaya erişimde ayrımcılığa uğruyor; LGBTİ+’ları suçlu haline getiren planlı yasaların yanı sıra, taciz, korkutma ve keyfi gözaltılarla karşı karşıya kalıyor ve hem devlet aktörleri hem de devlet dışı aktörler tarafından öldürülüyor. Bu kriz ve her bir devletin bu krizi ele alma biçimi, mevcut eşitsizlikleri daha da derinleştiriyor. Örneğin Hindistan’da merkezi hükümet, Hindistan’daki transların büyük çoğunluğunun günlük ücret karşılığı çalışarak geçimini sağlamasına ve krizden ağır bir biçimde etkilenmesine rağmen, yakın zamanda çıkardığı teşvik paketinde transları kapsam dışı bıraktı.”

“Sarah Hegazi devlet destekli ayrımcılık sonucu öldü”
“Uluslararası Af Örgütü, Mısır yetkilileri tarafından keyfi olarak gözaltına alınan ve işkence edilen Mısırlı kuir aktivist Sarah Hegazi’nin ölümünün, devlet destekli ayrımcılığın sonuçlarını ortaya koyan kahredici bir örnek olduğuna dikkat çekti.

İntihar etmeden önce on sekiz ay Kanada’da sürgünde yaşamaya zorlanan Sarah’ın ölümü, dünyanın dört bir yanındaki LGBTİ+ aktivistleri yasa boğdu. Sarah, son yazısında, sürgünde yaşamanın insanı ne kadar yalnızlaştırdığını ve Mısır yetkililerinin cezasız kalması karşısında hissettiği umutsuzluğu anlatmıştı.”

“‘Sarah Hegazi aşk, özgürlük ve umut ışığıydı. Onun için yas tutarken, bir yandan da dünyanın her yerinde buna benzer adaletsizliklerle, ayrımcılıkla ve zalimlikle karşı karşıya kalan herkesle dayanışma içindeyiz’ diyen Nadia Rahman, sözlerini şöyle sonlandırdı:

‘Tüm dünyadaki aktivistler, Sarah’ın mirasını geleceğe taşıyacak; ancak bunu tek başımıza yapamayız. Devletler, LGBTİ+’lara saygı göstermek ve onları korumakla yükümlüdür. LGBTİ+’ların yaşanmış hikayelerine ve toplumları içindeki eşit haklarına saygı gösterilmeli, kapsayıcı olunmalı ve bu haklar, LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılığı engelleyecek politikalar ve yasalarla bütünleştirilmelidir.’”

Tüm hükümetlere acil önlem çağrısı
“Pandemi, LGBTİ+’lara yönelik süregelen dışlama ve ayrımcılık biçimlerini görünür kıldı. Tüm yasalarımızda ve politikalarımızda, en şiddetli şekilde ötekileştirilen grupların güvende ve iyi olmasını sağlamaya dönük değişiklikler yapmamız gereken bir dönemde, böyle bir şeye müsamaha gösterilemez.”

Uluslararası Af Örgütü, dünyanın dört bir yanındaki hükümetlere şu çağrıları yapıyor:
“Hormon terapisi, beden uyum ameliyatları ve ruhsal sağlık desteği de dahil olmak üzere sağlık hizmetlerine erişim sağlanmalı.

Düşmanca karantina koşullarında yaşayan LGBTİ+’lara koruma sağlanmalı, bu kapsamda şiddet vakalarının bildirileceği yardım hatları da dahil olmak üzere, ev içi şiddet ve aile şiddetine uğrayan kişilerin adalete, desteğe ve hizmetlere erişimini kolaylaştıracak düzenlemeler hayata geçirilmeli.

İstihdam ve diğer temel hizmetlere eşit erişim güvence altına alınmalı, LGBTİ+’ların devlet teşvik paketleri ve sosyal yardımlardan dışlanmaması sağlanmalı.

COVID-19’la bağlantılı politikalar bahane edilerek LGBTİ+’ların suçlu haline getirilmesine son verilmeli.

LGBTİ+’ların yaftalanmasına müsamaha gösterilmeyeceği net bir biçimde ifade edilmeli.”

Kaynak: Kaosgl.org


Eklenme Tarihi : 02.07.2020
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 65972 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Af Örgütü kendine baksın önce
Yazan : aliistanbul55     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Doğru söylemişsin... Eşcinselleri işe almıyorlar. Var olanları da işten atıyorlar. Eşcinseller arasında işsizlik oranı % 60....
Yazan : Calgary     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    Her yerde dislaniyor is gibi mesela
Yazan : aliistanbul55     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    asla olmaz .çünkü çıkarlarına ters düşüyor
Yazan : korayyy23     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    Toplumda eşcinsellerin DAHA GÖRÜNÜR olmasıyla, yolda sokakta, apartmanlarda komşu olarak görünmesiyle; toplumda en alt ve sefil kesimin DOYA DOYA AŞAĞILABİLECEĞİ, HAKARETLER EDEBİLECEĞİ, sinek gibi ÖLDÜREBİLECEĞİ bir insan kesimi yani EŞCİNSELLER ortaya çıkmış oldu. Türkiyede eşcinsellerin çektiklerin 1960`lı yıllarda Amerikalı ve Avrupalı eşcinseller de ÇEKMİŞTİR. Bizden 60 yıl ileride oldukları için; artık AŞMIŞLAR Ve eşcinsellerle İLGİLENMEMEKTEDİRLER. Ülkemizde ise ERKEKLİĞİN bu kadar abartılı yaşanması nedeniyle, İŞİMİZ ÇOK ZOR. Yurt dışına gidebilen gitsin, kaçıp kurtulsun buralardan....
Yazan : Calgary     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    Çok doğru tespit ve uyarı fakat medeniyeti-tekamülü 500 sene geriden takip eden oligarşik-yobaz-geri sistemlerde-ülkelerde o iş yürümez.Kafası çalışan,meslek sahibi gençler o tür ülkelerde yıllarınızı boşuna harcamayın.Gidin medeni ülkelere ve insan onuruna-şerefine uygun,özgürce yaşayın.Hem aldığınız maaş da köle maaşı olmaz.Saygılarımla.
Yazan : aktifseven     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | ÖZDEMİR ERDOĞAN’DAN ZEKİ MÜREN’E FOBİ DOLU ÇİRKİN YORUM: PAŞA DEĞİL MADAM DEYİN! ÖZDEMİR ERDOĞAN’DAN ZEKİ MÜREN’E FOBİ DOLU ÇİRKİN YORUM: PAŞA DEĞİL MADAM DEYİN!
   Halk Tv de Enver Aysever’in programına konuk olan Özdemir Erdoğan ‘Sanat Güneşi’ Zeki Müren’i diline doladı. Sanatçı Özdemir Erdoğan “Zeki Müren 1952 senesinde çıktığı vakit, simokiniyle 1. sınıf şarkı söyleyen biriydi. Sesi de pırlanta gibi çok güzel bir sesti. Ama özel hayatı sebebiyle 60’ların...

Haber | TRANS KADIN GÖKÇE SAYGI’NIN KATİLİNE MÜEBBET HAPİS CEZASI TRANS KADIN GÖKÇE SAYGI’NIN KATİLİNE MÜEBBET HAPİS CEZASI
   Antalya’da trans kadın Gökçe Saygı’yı, bıçaklayarak öldüren Şahin Yalçın, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kararı, SEGBİS aracılığıyla bağlandığı cezaevinde duyan Yalçın, bayıldı. Edinilen bilgilere göre, geçen yıl 13 Mayıs sabahı Muratpaşa ilçesinde meydana gelen olayda, evden gelen “Dur ya...

Haber | ABD YENİ YASA İLE İŞ YERİNDE AYRIMCILIK YAPILMASINA KARŞI LGBTİ+ BİREYLERİ KORUMA ALTINA ALDI ABD YENİ YASA İLE İŞ YERİNDE AYRIMCILIK YAPILMASINA KARŞI LGBTİ+ BİREYLERİ KORUMA ALTINA ALDI
   ABD Anayasa Mahkemesi, LGBTi hakları açısından zafer olarak görülen bir karara imza attı. Mahkeme işyerinde ayrımcılığı yasaklayan federal kanunun eşcinsel ve trans bireyleri de koruduğu hükmüne vardı. Yani mahkeme işverenlerin, çalışanlarını eşcinsel ya da trans birey oldukları gerekçesiyle işten ç...

Haber | YAZAR, LGBTİ+ VE AIDS AKTİVİSTİ LARRY KRAMER HAYATINI KAYBETTİ YAZAR, LGBTİ+ VE AIDS AKTİVİSTİ LARRY KRAMER HAYATINI KAYBETTİ
   Amerikalı oyun yazarı, yazar, film yapımcısı, halk sağlığı savunucusu ve LGBTi+ hakları aktivisti Larry Kramer, dün 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Hayat arkadaşı David Webster’ın verdiği bilgiye göre, 27 Mayıs Çarşamba sabahı Manhattan’daki evinde zatürreden hayatını kaybeden Larry Kramer, ya...

Haber | KOSTA RİKA EVLİLİK EŞİTLİĞİNİ ONAYLAYAN 29. ÜLKE OLDU KOSTA RİKA EVLİLİK EŞİTLİĞİNİ ONAYLAYAN 29. ÜLKE OLDU
   Kosta Rika’da eşcinsellerin evlenmesi yasal hale geldi. Konuyla ilgili yargı kararı önceki gece yarısı yürürlüğe girdi. Daha önce yapılması planlanan kutlamalar ise koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edildi. İlk evlilik iki kadın arasında misafirlerin katılımı olmaksızın sanal ortamda yapılaca...

Haber | Nükhet Duru: LGBTİ hakları insan haklarıdır! Nükhet Duru: LGBTİ hakları insan haklarıdır!
   Nükhet Duru katıldığı İbrahim Selim ile Bu Gece programında son dönemde artan nefrete tepki gösterdi ve “LGBTİ hakları insan haklarıdır” dedi. Nükhet Duru, İbrahim Selim ile Bu Gece programına katıldı. Youtube’ta yayınlanan programda kendisine son dönemde LGBTİ+’ları hedef alan açıklamalar ve sal...

Haber | EKREM İMAMOĞLU: EŞCİNSEL VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM KALİTELERİNİ KORUMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ EKREM İMAMOĞLU: EŞCİNSEL VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM KALİTELERİNİ KORUMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ
   Eşcinsellik ve eşcinsel evlilikler konusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan çok dikkat çeken açıklamalar geldi. İmamoğlu, “Eşcinsel evliliğe izin verilmesi hususuna henüz toplumumuzun hazır olmadığının altını çizmek isterim” dedi. Ekrem İmamoğlu, Jülide Ateş’in “Eşcinsel...

Haber | Macaristan`da cinsiyet değiştirmek yasaklandı Macaristan`da cinsiyet değiştirmek yasaklandı
   Macaristan`da doğum kayıtlarında cinsiyet değişikliğine gidilmesi yasaklandı. Parlamento`da yapılan oylamada sadece biyolojik anlamda kaydedilen cinsiyetin tanınmasını ve daha sonra değiştirilememesini sağlayan bir yasa tasarısı kabul edildi. Transeksüellerin isim ve cinsiyet değiştirmesini engel...

Haber | “AB, LGBTİ bireylerin insan haklarının desteklenmesi ve korunması alanında ilerleme kaydedecektir” “AB, LGBTİ bireylerin insan haklarının desteklenmesi ve korunması alanında ilerleme kaydedecektir”
   Avrupa Birliği: “LGBTİ’lere yönelik her türlü şiddet, ayırımcılık, nefret söylemi ve nefret suçlarıyla mücadele kararlılığı şu an, her zamankinden çok daha güçlü biçimde yinelenmelidir.” Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımc...

Haber | Kaos GL’den 17 Mayıs açıklaması: Vardık, varız var olacağız! Kaos GL’den 17 Mayıs açıklaması: Vardık, varız var olacağız!
   “Var olmak için kimseden izin almadık, almayacağız… Vardık, varız, var olacağız! 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün kutlu olsun!” Kaos GL Derneği, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün için açıklama yayınladı. COVID-1...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi