Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1266 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | ABD’de doğum belgesine interseks yazdıran ilk kişiyle tanışın

ABD’de doğum belgesine interseks yazdıran ilk kişiyle tanışın


Sara Kelly Keenan, 48 yaşındayken interseks olduğunu öğrendi. Kendisinden yıllarca saklanan kimliğini 55 yaşındayken doğum belgesine yazdırarak ABD’de interseks doğum belgeli ilk kişi oldu.

Sara Kelly Keenan bir Google aramasının hayatını değiştireceğini düşünmezdi. Ama 2009 yılında 48 yaşındayken ailesinin ve doktorların kendisinden on yıllar boyunca sakladığı bir gerçeği keşfetti: Keenan interseksti!

“Bedenim hakkında kandırıldığımı öğrenmek şok ediciydi”

Guardian’ın haberine göre kendisi gibi interseks biriyle daha tanıştıktan ve endokrinolog ile randevusunun ardından interseks olduğu kesinleşti:

“30 yıllık bir yalanı açığa çıkaracağımı sanmazdım. Bedenim hakkında kandırıldığımı öğrenmek şok ediciydi.”

Keenan interseks olduğunu öğrendikten 7 yıl sonra, 55 yaşındayken Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bir ilke imza attı. Üzerinde interseks yazan bir doğum belgesi aldı.

Aktivistler bu gelişmeyi, “kamu görevlileri, doktorlar ve ailelerin interseksleri daha yakından tanıması ve intersekslere saygı duyması için çığır açan bir olay” olarak değerlendiriyor.

Santa Cruz Kaliforniya’daki evinde kocasıyla birlikte verdiği bir röportajda Keenan, intersekslere ilişkin bazen kişilerin hayatlarını kökten değiştiren hatta ölümcül sonuçları olabilen çok fazla yanlış bilgi ve anlayış olduğu için hikayesini herkesle paylaşmak istediğini söyledi.

İnterseks bireyler kimdir?

İnterseks bireyler, erkek ya da dişi kategorilerine katı şekilde uymayan ya da her iki kategoriye de giren cinsiyet özellikleri ile (kromozomlar, genital organlar ve/veya hormonal yapı) doğar. Doktorlar çoğunlukla ebeveynlere interseks çocuklar üzerinde cerrahi ve başka tıbbi müdahaleler yapılmasını, böylece bedenlerinin görünürde kadın ya da erkek özelliklerine kavuşturulmasını önerir. OII Europe, ILGA Europe, İnterseks Anatolya, Pembe Hayat Derneği ve Kaos GL ortaklığında çıkan “İnterseks Bireylerin İnsan Haklarını Savunmak: Nasıl Yardım Edebilirsiniz?” kitapçığına göre pek çok vakada, bu müdahaleler tıbben gereksiz ve interseks çocuklar üzerinde büyüdükçe üzerlerinde çok olumsuz etkileri olabilir.

Kitapçıktan…

“İnterseks” kavramı insanlarda doğal olarak görülen bir cinsiyet özellikleri yelpazesini ifade eder. İnterseks ayrıca cinsiyetin bir spektrum olduğu ve insanların dişi ya da erkekten başka cinsiyet özellikleriyle de var olabileceği fiziksel gerçeğini yansıtır.

Tarihsel olarak “interseks” terimi tıbbi müdahale ya da “iyileştirme” gereken bir bozukluk olarak kullanılmıştır. Bu terim son yirmi yıldır interseks hakları savunucuları tarafından yeniden ele alınarak sahiplenilmiş ve insan hakları temelli bir şemsiye terime dönüştürülmüştür.

İnterseks ya da değil, kişilerin cinsiyet özellikleri, doğumları ile birlikte başlar. Öte yandan, bir kişinin interseks olduğu hayatının farklı aşamalarında görünür hale gelebilir (bazı durumlarda doğar doğmaz, bazen çocuklukta, ergenlikte ya da yetişkinliğinde). Çevresindeki koşullara göre kişi kendisinin interseks olduğunu da farklı zamanlarda öğrenebilir. Bunun bir tabu olarak görüldüğü durumlarda interseks bireyin kendisinin farkına varması da gecikebilir. Hattâ bazı interseks bireyler interseks olduklarını hiç öğrenememektedir.


KaosGL 17.01.2017


Eklenme Tarihi : 17.01.2017
Haber Editörü : Gabile
  «« GERi
Bu haber 419274 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Yazıklar olsun şu din kitaplarında iki erkek yada iki kadın sex yapamaz diye yazan insanlara, yazıklar olsun, hadi ben gayim peki ya bu insanlar ne yapsın bunlar ise çift cinsiyetli ne şimdi bu sınav mı? Ben sınav falan olmak istemiyorum, heterosexüeller eşlerine aşkına sevgi dolu sarılıp uyurken ve hatta hayatın sonuna kadar birlite bir yastıkta kocarken ben sevdiğim adaama seni seviyorum diyemiyorum bir de utanmadan sınav diyorlar alın sınavınızı başınıza çalın ben ne çikolata şelalesi neden baldan kaymaktan nehirleri olan cennet istemiyorum o mutlu mesut yaşayan hetero çiftlere tanrı cennette 2 1 daire verirken bana bu dünyada çekeceğim acılar yada sabır karşısında köşk mü vericek? Gezegen mi vericek? Düzenini kendim kurduğum evren mi vericek ne vericek? Dünyada yada cennette yapmak istediğim tek şey var oda Tanrıya yada hz. muhammede hatta hz. ibraahim hz. isaya karşılarına geçip neden diye sorucam. Bana cennette ne vericeksiniz? Ne kazandım ben bu lanet dünyadan? Ben bu dünyada çekeceğimiz acılar karşısında öteki dünyada bir mükafatın olacağın inanmıyorum, olamaz! Ne olabilir ki karşılığı ne olabilir?
Yazan : gokhan000     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    İnterseksüellik, hem erkeksi hem de kadınsı cinsiyet özelliklerine sahip olan insanların durumunu belirtir. İnterseksüel olmak için çift cinsiyetli olmak gerekmez. Birey içinde hem erkek hem kadın özellikleri taşıyabilir ve her iki cinse de duygusal ve/veya cinsel bir çekim hissedebilir. Bunlara hermafrodit de denir.
Yazan : Calgary     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Küllü ..
Yazan : xena     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu tür şeyleri, fazla çeşitlendirmek faydalı olmayabilir. Yarın düzeltilmesi çok zor yanlışlıklara ve karışıklıklara sebep olur.
Yazan : tunatr     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    İlginc
Yazan : ysmn34     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    BİRAZ AŞIRI KOMİK =)
Yazan : kemalms     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    bir şey anladımsa ARAP olayım :)
Yazan : amcabey     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | ALMANLARIN YÜZDE 80’İ EŞCİNSEL EVLİLİKLERİ DESTEKLİYOR ALMANLARIN YÜZDE 80’İ EŞCİNSEL EVLİLİKLERİ DESTEKLİYOR
   Yapılan kamuoyu araştırması eşcinsel evliliğe desteğin arttığını ortaya koyuyor.Almanya`da Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi (ADS) ülkede homoseksüel ya da biseksüellerin durumunun iyileşmesine karşın hala eşit haklara sahip olmadığını belirtiyor. Bu nedenle 2017 yılında cinsel ayrımcılığa dikka...

Haber | UYUŞTURUCU MAFYASI, EŞCİNSEL GECE KULÜPTE KATLİAM YAPTI UYUŞTURUCU MAFYASI, EŞCİNSEL GECE KULÜPTE KATLİAM YAPTI
   Meksika’nın Playa del Carmen kentinde düzenlenen bir festival kapsamında etkinliklere ev sahipliği yapan eşcinsel temalı gece kulübüne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 8 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Olayın BPM festivali kapsamında Blue Parrot isimli e...

Haber | Trans kadını tüfekle yaralayıp zorla eve götürdüler! Trans kadını tüfekle yaralayıp zorla eve götürdüler!
   Ankara’da iki erkek bir kadın, seks işçisi bir trans kadına pompalı tüfekli saldırıp, yaralı trans kadını zorla eve götürdü. Ardından taksicinin ısrarı üzerine hastaneye bıraktılar. Ankara Libya Caddesi’nde bir trans kadın seks işçisi 15 Ocak’ı 16 Ocak’a bağlayan gece silahlı saldırıya uğradı. Sa...

Haber | HANGİ ABD EYALETİ EŞCİNSEL EVLİLİKLERİ REDDEDİYOR? HANGİ ABD EYALETİ EŞCİNSEL EVLİLİKLERİ REDDEDİYOR?
   ABD’nin Kuzey Dakota eyaletinin eşcinsel evlilik başvuruları reddettiği iddia ediliyor. 2015 yılında Yüksek Mahkeme’nin ABD genelinde eşcinsel evlilikleri yasallaştırmasına halen karşı gelen eyaletlerin olduğu iddia ediliyor. Hazırlanan bir rapora göre, Cumhuriyetçi partinin yönetiminde olan Kuze...

Haber | Kaos GL & TPD LGBT Ruh Sağlığı Atölyeleri başladı! Kaos GL & TPD LGBT Ruh Sağlığı Atölyeleri başladı!
   Kaos GL ve Türk Psikologlar Derneği’nin birlikte düzenlediği “LGBT Ruh Sağlığı Atölyeleri” 2016-17 dönemi programı başladı. Ocak atölyesi için son başvuru tarihi 27 Ocak 2017. Kaos GL Derneği ve TPD (Türk Psikologlar Derneği) ortaklığında gerçekleşen LGBT Ruh Sağlığı Atölyeleri 2017 yılında devam...

Haber | Pembe Hayat KuirFest kapılarını altıncı kez açtı! Pembe Hayat KuirFest kapılarını altıncı kez açtı!
   6. Pembe Hayat KuirFest başladı: Festivalin Ankaralı takipçileri film, konser ve performansla büyülenen gecede buluştu. 6. Pembe Hayat KuirFest dün Çağdaş Sanatlar Merkezi`nde başladı. Açılış töreni ve ‘Gökkuşağının Altında’ bölümünün 66. Berlin Film Festivali’nden Teddy Ödülü’yle dönen yapımı As...

Haber | IŞİD eşcinsellikle `suçladığı` adamı binanın tepesinden aşağıya attı IŞİD eşcinsellikle `suçladığı` adamı binanın tepesinden aşağıya attı
   IŞİD Musul`da kan donduran bir infaza daha imza atarak; eşcinsellikle `suçladığı` bir adamı, bir binanın tepesinden acımasızca aşağıya attı. IŞİD`in infaz videolarına bir yenisi daha eklendi; Irak`ın en büyük ikinci kenti Musul`da köşeye sıkışan terör örgütü IŞİD, her geçen gün başka tüyler ürper...

Haber | El Şebab iki eşcinseli idam etti El Şebab iki eşcinseli idam etti
   Somali‘de yaşları 15 ve 20 olan iki erkek eşcinsel olduğu gerekçesi ile radikal İslamcı El Şebab örgütü tarafından yüzlerce insanın gözü önünde idam edildi. Somali’deki radikal İslamcı El Şebab milisleri, örgüte yakınlığı ile bilinen "Andalus" adlı radyo kanalı üzerinden yaptığı açıklamada 20 ve ...

Haber | 3. Akdeniz Sempozyumu programı açıklandı 3. Akdeniz Sempozyumu programı açıklandı
   3. Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu Mersin’de 16-19 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Mersin 7 Renk LGBTİ’nin üçüncüsünü düzenlediği Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu’nun programı açıklandı. 16-19 Ocak tarihleri arasında Mersin’de yapılacak sempozyum...

Haber | Nefes LGBTİ “Sessizliğin Sesi” kampanyasına çağırıyor Nefes LGBTİ “Sessizliğin Sesi” kampanyasına çağırıyor
   İsa Şahmarlı’nın hayatına son vermesinin üçüncü yılında Azerbaycan’dan Nefes LGBTİ, “Sessizliğin Sesi” kampanyası yapmaya hazırlanıyor. Azerbaycan’dan Nefes LGBTİ, nefrete karşı 22-28 Ocak 2017 tarihlerinde yürüteceği kampanyayla dayanışma, ittifak ve destek çağrısında bulunuyor. KaosGL.org’a ...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi