Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1698 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | Askerde hem eşcinsel hem HIV+ olunca

Askerde hem eşcinsel hem HIV+ olunca


Tanıdığım bir arkadaşımla geçenlerde face’de yazışırken bana yaşadıklarını yazdı. İsmini yazdırmadan yaşadıklarını haber yapmamı istedi. Daha önce de eşcinsel olarak askerde yaşadıklarını anlatmıştı. O zaman, “o kağıt ölüm kağıdım oldu” deyince anlamamıştım. Şimdi yeni anlıyorum. HIV’le yaşadığını ve yaşadıklarını saklamış ve anlattıklarını sansürlemişti. İsmini yazmadan hikayesini sizlerle paylaşıyorum. Kendisinden izin alarak yazıyorum:

Kasım 2014 yılında askere gittim. Ocak 2015’te usta birliğine gittim. O süreçte hem eşcinsel kimliğimden hem de politik duruşumdan kaynaklı çok zorlandım. Ruh sağlığım kötüydü. Psikolojik sorunlardan kaynaklı üç sefer hava değişimi aldım. Hava değişimlerimde komutan bana “Git rapor al. Almadan gelirsen” ile başlayan tehditler ediyordu. Bu süreçte çürük raporu almak için çabaladım. İlkinde Ankara’da dosyam kaybettirildi. Sonra, “bir kağıt eksik gidip birliğinden al” dediler. Ben korkudan birliğe gitmedim ve firari oldum.

Askerden firari olarak gezerken depresif ruh halimden kaynaklı sürekli seks yapıyordum ve arkadaşım test yaptırmamı söyledi, test yaptım ve o zaman HIV pozitif olduğumu öğrendim.

HIV durumumu öğrenmeden önce Ankara’da GATA’ya gitmiştim. Ankarada’yken barış mitingine katıldım. Ankara katliamında onlarca arkadaşımı gözümün önünde kaybettim.

HIV+ olduğumu katliamdan sonra öğrendim. Katliama tanık olduğum için hayatta artık hiçbir şey hissetmiyordum. Travma ve şokun etkisindeydim. HIV pozitif olduğumu öğrenince biraz şaşırdım ama üzülmedim. Hayat benim için artık bir boşluk gibi geliyordu.

10 senelik arkadaşıma HIV+ olduğumu söyledim. Bir tek onunla paylaştım. Ailemin öğrenmesi beni en çok korkutan durumdu.

Sigortam olmadığı için tedaviye başlamamıştım. Firari olduğum için kafede kaçak çalışıyordum. Firari olma sebebim ise eşcinsel olduğum için psikolojik ve sözlü tacizlere uğramam ve rapor vermemeleriydi.

Firar sürem 6 ay oldu ve hâlâ tedavi olamadım. Son çare teslim olmaktı. Kelepçeli bir şekilde mahkemeye çıktım, mahkeme beni haklı bulmasına rağmen birliğime gönderdiler.

Artık nerdeyse ölüme yolculuk etmiştim. Aynı birliğe gönderdikleri için oradaki komutanın sözleri kulağımda çınlıyordu. Askeriye’ye vardım. Askerlerin ortasında komutan beni artık ağzımdan kan akana kadar dövdü. Yere attım kendimi belki öldü diyerek dayak faslı biter. Ben yerdeyken beni tekmeleyerek karnıma vurdu. Sadece dayak değildi. Dayakla beraber küfürler ve hakaretler ediyordu. Askerlerin ortasında bağırarak benim ibne olduğum yetmiyormuş gibi bir de “HIV’li olduğumu” söylüyordu. Dayak değil ama en çok rahatsız eden “Hem ibne hem HIV’li” diye hakaret etmesi oldu.

Saatlerce süren işkence ve hakaretler… Ağzımdan akan kani bana temizlettirdiler. Yerdeki kanı çantamdaki tişörtle temizlettirdiler. Hastalık bulaşır diye kimse yanıma yaklaşmıyordu. Dayaktan sonrada insanların göz tacizine maruz kaldım. “İbne ve HIV’li olduğumu” herkes duyunca kimsenin yüzüne bakamaz oldum.

Bu durumu kimseye anlatamadım ve şikayetçi olamadım. Çünkü aileme her şeyi söylemekle tehdit ettiler, bos kâğıtlar imzalattılar. Aileme söylememeleri için ben de sustum.

İki gün yemek yemedim ve Ankara’ya sevk ettiler. 2 hafta da orda kaldım ve şimdi serbestim. Çürük raporu aldım. Aradan bir seneden fazla zaman geçti. Daha yeni bunları paylaşabiliyorum. Yaşadıklarımın şokundaydım. Hayat benim için donmuştu. Bu süreçte bazı LGBTİ derneklerine gittim. Bazı arkadaşlarım yardımcı oldu. Daha yeni bunları konuşabiliyorum.

Şimdi özgürüm ama korkuyorum birileri duyacak öğrenecek diye. Bu ülkede hem eşcinsel hem HIV+ olmak çok zor. İşe girerken belge istiyorlar. Devamlı neden muafsın diyorlar. Hem homofobi hem de HIVfobinin olduğu bir ülkede yaşamak bana işkencenin devamı gibi geliyor.

Babam aşırı milliyetçi bir insan ve askerde olanları bilmiyordu. Öğrense sonum olurdu diye düşünürdüm hep. Hastalığı bilse yaşatmazlar diye düşünüyordum. Ailem olanları nasıl öğrendi bilmiyorum. Annem sadece beni arayıp “eve gelme, gelirsen baban seni öldürecek” dedi. Ben neden, ne oldu diye sordum. “Hasta olmuşsun” dedi ve akıl almaz şeyler söyledi, “Ben doğru olduğuna inanmıyorum. Fakat sen eve gelme” dedi. Ben de bir arkadaşımda kalmaya başladım. Bir ara geceleri 50 TL karşılığında mağazalara sayıma gidiyordum. Şimdi bir yerde kasiyerlik yapıyorum.

Son dönemde bir markette çalışmaya başladım. Sigortalı olması benim için çok iyi… Çünkü sigortasız kalırsam ilaçlarımı bulmam zor olabilir. İşsiz kalırsan bakanlıktan ilaç almak için Kaymakamlığa başvuruyorsun. Gelir tespiti yapıyorlar ve bu prosedürü aşamıyorsan ilaç alamazsın. Aile kiracı değilse babanın aracı varsa sana ilaç vermezler. Zaten ailemle iletişimim yok bir de sağlık sorunumu anlatamam. Gelir tespiti için bazen eve polis geliyor, ben bu prosedüre girmedim.

Haber: Rosida Koyuncu
Kaynak: Kaosgl.org


Eklenme Tarihi : 22.06.2017
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 327180 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Bahaneler bahaneler suçu kendinde aramamalar illaki başkalarının sucu .. Sen kafanı çalıştırma ortalıklara meze yap kendini sonra yok bana bunu yaptılar yok şunu yaptılar.. Tipik Türk Eşcinseli profili Zaten kendi değilde başkasına bu uyduruk hikayeyi anlattırmaya kalkmak la Ciddi ve gerçekçi bir olay olmadığı ortada.
Yazan : peppitom     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Evet askerde dayak yok. Ama her yerde her görevde olduğu gibi ordada serefsizler var görevini yetkisini kötüye kullananlar var. Öyle kanı bozuklar varki küfür ediyorlar. Birine kafayı taktimi ona herseyi yapmak için bişeyleri bahane olarak görüyor bu onu ilgilendirmezsede. Bu hikaye doğru veya yanlış bir şey diyemem. Istisnada olsa var böyle karaktersiz kişiler. Kimse kimseyi kendi özel hayatı yüzünden cezalandiramaz. Bizim topluma gelince bu toplumda escinsellikten daha çirkin daha iğrenç şeyler var ama bu toplumun içindeler. Bizlere laf etmeden önce herkes aynada kendine baksın.
Yazan : can_1655     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu ülkede hala işkence yapılıyor bu doğru hivli bir kişi bu ülkede hiç hoş karşılanmıyor bu yaşananların çoğu doğru Allah kimseye böyle dramlar yaşatmasın geçmiş olsun
Yazan : fet35     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    İnanmayın yalan askerde hıv virüsü tasıyana çürük veriyo ikincisi askere daysk atılmıyo artık. Bu ülkenin ordusunu komutanını kötüleyeceğine seni becerip hıv bulastran kişiyi kötüle
Yazan : campunyy     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kusura bakmayin ama ilk defa yazilan bir makale bana inandirici gelmedi
Yazan : Mavi_Bulut     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bana inandırıcı gelmedi. Zaten basta politik duruş diyor. Askerde politik siyasi muhabbet olmaz. Kimse kimseye sagci solcu vs demez . Ayrıca dayak faslı sallama gibi. Birde nedense gay olmak sürekli çatışma halinde olmak gibi hale sokuluyor.
Yazan : hakanasil     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    valla arkadaslar bu hıkaye duygusal acıdan baktınızda baş roldekı kısının o an yanında olup ona tesellı vermek ıstıyorsunuz lakın bırde gerceklerı dusunerek asker kacagı olan bırı asla mahkemeye cıkmaz ve mahkemeye cıktıktan sonra bırlıge gonderılmez bekletılır cezası varsa ısler yoksa bıle asker ıslemlerı 7 gun ıcerısınde kacak olan asker gelmedıgı surece fırardır 7 gun tutanak tutarlar bır ton dosyası olur ve 1 ayı gectıkten sonra kacak olan kısı fırardan düşer eğer bırlıgı alay komutanlıgıysa boluğün nufusundan düşer alay komutanlıgına gecer bolukle ısı kalmaz kacak olan kısı boluge gelırse ıslemler devam edılır ve alayda sadece tutanak teblıg tebellug olusuturup fırar kısının cezası belırlenerek en az 7 gun en fazla 75 gun arası ceza verılır olay bu yanı bende pek ınanmadım ha bu hıkaye yalan dahı olha bızı degıl kısı kendını kandırır dogruysa bıle yaptıgın hatalardan don hayatında sadece bır kısı olsun 1000 lerce kısı degıl
Yazan : mati1993     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ne kadar salak var ya bunun uydurduğu hayal mahsulü yalan hıkayyeı cıdıye aldılar. ARTIK ASKERDE DAYAK ATMIYORLAR , BOYLE BIR DURUMDA HIC ATMIYORLAR UGANDADA BILE. bu kadar yalan atmaya ulkemızı ordumuzu karalmaya çalışmaya utanmıyormusunuz. Gece gunduz sıkışmışın, hesap kıtap bılmemısın sımdı kabahatlımı arıyon. Escınsel olman aılesız arkadsızı olanı gerektırmıyor.....Gece gunduz sex yaptığın sokakta tanıştığın crımınal tıplarden hapçıdan gaspçıdan hıc şıkayetın yok askerde komutanını kı adm gıbı egıtım amıs ısı gucu colugu cocgu olan bır ınsanı karalamaya çalısıyon. Oysa sıızn gıbılerı kopru altında ıkserler sonrada döverler soyarlar ama onlardan sıkayet yok..
Yazan : noybedemanay     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bende eşcinsel olduğumu Komutanım a söyledim bana hic şiddet uygulamadı gataya sevk etti ve çürük aldım 6 sene geçti ailem bilmiyor şükür mutluyum ve hayatıma devam ediyorum
Yazan : seks42seks     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bide mal mal konuşmuş komutan hivli olduğunu bilicek azını burnunu kan doldurcak kim döver hivliyi salak amk
Yazan : akt32     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bence yalan deyil,bir alay komutanının bir askeri koskoca 12 bölükten oluşan bir alayın ortasında tekme tokat,yerlerde tekmeleyerek dövdügüne şahit oldum,Koskoca alay komutanına yakışırmı bu adilik,dövdügü de zavallı bir acemi askerdi,
Yazan : orient     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu haber biraz yalan HiV vurusu taşiyan askerlik yaptirilmi yor
Yazan : Kurum     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ah be arkadaşlar, neden korunmadan seks yapma hevesiniz var anlamış değilim, 5 dakikalık zevk için hayatını çöpe atmak gibi birşey, tamam hiv artık öldürmüyor, hatta şeker, kolesterol gibi bir hastalık ama, bunun bir de psikolojik tarafı var. yıllardır sağolsun medyamız tarafından hiv, direk aids olarak lanse edilip veba gibi anılıyor,... bir an önce kamu spotları yapılmalı, dizilere filmlere hiv birey yerleştirip normal yaşamı insanlara sergilenmeli, incir receli gibi sonunda ölüm olmayan!!!!
Yazan : avildekort     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    ``depresif ruh halimden kaynaklı sürekli seks yapıyordum`` bunca yıldır depresifim bende bi tık yok milletin depresyonu bile atraksiyonluymuş vay bee :) askerde değil HIV, sarılık bile olsan karantinaya alınır diğerlerinin yanına kolay kolay yaklaştırılmazsın bulaşmasın diye... yalan saçma içi boş ajitasyondan başka birşey değil bu, ben de gayim gittim askerliğimi yaptım hepsi de kardeşim gibiydi, bazı yobaz cahiller dışında kimseden bi kötü söz duymadım dünyada kadınlar da askerlik yapıyor bazı ülkelerde, bu gay olmakla ilgili bir durum değil karakter meselesi...
Yazan : nw3gy     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bi kere eşcinsel olan birini askere almaları çok saçma, saçma sapan haber, uydurma haber. bunu yazan kişi senarist olsa fimler reyting kırar kesin.
Yazan : Angry_Girl     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    aslında bu hastalık sex yapmayı bılmeyen aktiflerden kaynaklanıyor yırtıyolar kuru kuru yapıyorlar . yırtılıncada kan yoluyla ondan ona herkes bırıne bulaştırıyor . psflerde genç cahıl olunca . bırseyler öğrenen kadar geç oluyor .
Yazan : dan_sonra1     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    ailesine hastalığını haber vermeleri suç deyılmı ? hakkını arasın .burada uzuldum dıyenler kendılerıne uzulsun heran herkese bulaşabılır . comdom takıncada bı anlamı kalmıyor sexın en ıyısı hıç sex yapmamak :)
Yazan : dan_sonra1     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ben Askerde bir komutanın hele bu devirde içtimaa halindeki tüm askerin önünde bir askeri dövüp sen bilmemnesi diye bağırıcağana inanmıyorum. Bu arkadaşın durumu doğru olabilir ama içinde yalanda çok fazla olayı kendi kafasında kurgulamış anlaşılan.
Yazan : alveres     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu konuyla ilgili yani bu hastalıkla ilgili bir defa gidip test yaptırmak yeterli mi kan testleri 100% sonuc veriyor mu tek seferde...
Yazan : Deniz1985     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    genelde HIV bulaşmış insan sayısı son zamanlarda çok arttı. Kıyamete doğru gidiyoruz. sorumsuzca rastgele ilişkiye giren insanlar yüzünden oluyor tüm bunlar. Açıkçası suç bizde. 5 dakika önce tanışmış oldugu bir adamla prezervatif kullanmadan, bir an evvel boşalabilme hırsıyla ilişkiye giren Türk eşcinsellerde suç... Kendi düşen ağlamaz lafı var ya.. tam bunlara göre.. bana biri bu hastalığı bulaştırdı, ben de başkalarına bulaştırayım mantığıyla intikam almaya çalışırlar... böyle insan çok.. sizi kendinizden başkası düşünmez. AIDS olduğunuz zaman; aileniz bile sizi terk eder. Sonuçta onlar da korkuyorlar, bize bulaşacak diye... AIDS sadece cinsel ilişki ve kan yoluyla bulaşıyor ama insanlar bunu anlamaz. anlatamazsınız. dikkat edin kendinize, koruyun kendinizi bedeninizi sağlığınızı.. daha da söyleyecek başka bir sözüm yok...
Yazan : Calgary     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Hi vürüsünü yenebilirsin inanırsan sana gıda takvisi öneriyorum çik iyi negatif olan arkadaşlarımız var
Yazan : olgunkaya     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kin olur sa olsun kurumamdan sex yapmasin bir daki kalik zevk için
Yazan : Kurum     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu ciddi bir dram. Allah, ilgili ve yetkili olanlara başka açılardan da baktırıp, tavrı tarzı ne olursa olsun bu yaratılmışlara yardım eli açılmasının elzemliğini daha geç olmadan göstersin inşallah. Kimselere yakıştıramadığımız bu hastalık düştüğü yeri yakıyor. İyisi, kötüsü hepsiyle kardeş değilmiyiz. Bari toplanıp bizler sağlık için destek versek. Ama akıllılılarımız ve zengin olanlarımız hep Avrupa`da olup TR`dekileri hor hakir gördüklerinden işler kolay değil. Birgün hor gördükleri insanlar TR de zihniyeti ve uygulamaları değiştirir de o zaman zamanını Avrupa`da geçiren zengin LGBT`ler dönerler Türkiye`ye. Hep bu işlerin cefasını bizler sefasını Show dünyasındakiler çekiyor. Sokun elinize cebinize isimlerini saymadığımız ama adimiz gibi bildiğimiz show dünyasının insanları. Üzüldüm de döktürdüm gitti bende.
Yazan : ReActive     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Allah acil şifalar versin. İnsanlık ölmüş, bu haber bunun kanıtı..Komutan denen insan görünümlü mahluk Allah onun da belasını versin. O komutan olmuş ama adam olamamış. Babanın da anlayış göstereceği yerde yangına körükle gidiyor, çok yanlış davranış.. Böyle baba da böyle komutan da olmaz olsun. Sabırlı ol canım. umarım en kısa zamanda iyileşirsin.
Yazan : TheOBirKarizma     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Çok geçmiş olsun birbirimize destek oldukça hep birlikte bizde varız dedikce daha güçlüyüz
Yazan : Hermes     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    allah sabır ve güç versin kardeş
Yazan : crayz_dans55     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bende askerlik yaptım ama gizliydim pek belli olmuyor ama dayanamayıp bir askere verdim
Yazan : poems     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Allah yardımcısı olsun ne diyim??
Yazan : gokhan000     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Arkadaşım yaşadıkların gerçekten travmatik, bunlar bu yazıyı okuyan herkesin başına gelebilirdi, en kısa zamanda normal hayata dön, babana yerini söyleme, hiv ise en az problem olanı; ilaç aldığın için birine bulaştırman çok zor, sağlıklı beslen, yaşam süren herkesle aynı
Yazan : ay_carmela     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    cok gecmiş olsun. çok uzucu bu ülkede eşcinsel olmak zorken hele bide askerde daha da zor.
Yazan : asiborlu     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Öncelikle geçmiş olsun, ne kadar üzücü bir haber, seks yapmak isteyen pek çok kimse bana bir şey olmaz mantığında. HIV pozitif bir insan çok kötü bir şekilde dayak yiyor, tedavi hakkı elinden alınıyor.
Yazan : baydost     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | AYM’den ‘cinsiyet değişikliği’ için önemli karar AYM’den ‘cinsiyet değişikliği’ için önemli karar
   AYM, yerel mahkemenin cinsiyet değişikliğinde “üreme yeteneğinden sürekli yoksunluk” maddesinin Anayasa’ya aykırılığı gerekçesiyle yapılan iptal başvurusunu esastan görüşme kararı aldı. Avukat Hun, “AYM’nin elinde tarihi bir fırsat var” dedi. Anayasa Mahkemesi (AYM) Edirne 1’inci Asliye Hukuk Mah...

Haber | Eşcinsel çalışana mobbing: Delikanlı ol Eşcinsel çalışana mobbing: Delikanlı ol
   Eşcinsel olduğu için, çalıştığı uluslararası tekstil firmasında mobbinge maruz kalan M.G., dava açtı. Eşcinsel olduğu için, çalıştığı uluslararası tekstil firmasında mobbinge maruz kalan M.G., dava açtı. Mahkemenin istediği Adli Tıp Kurumu raporu, geçen günlerde dosyaya konuldu. Raporda, M.G.’nin...

Haber | Tarihteki en yüksek LGBTİ ve kadın milletvekili sayısı İngiltere`de Tarihteki en yüksek LGBTİ ve kadın milletvekili sayısı İngiltere`de
   Britanya genel seçimlerinde parlamentoya girmek için seçilen açık LGBTİ ve kadın milletvekili sayısı tarihteki en yüksek orana ulaştı. ‘Küresel rekor’un önemine vurgu yapan aktivistler, seçimi koltuk sayısı azalmasına rağmen kazanan Theresa May’in hükümeti kurmak için ‘Avrupa’nın en muhafazakar part...

Haber | LGBTİ`ler kazandı: Yarışma yapılmayacak LGBTİ`ler kazandı: Yarışma yapılmayacak
   Malezya hükümetinin `gençler arasında eşcinselliği önlemek` amacıyla düzenlediği yarışma insan hakları savunucularının tepkisini çekmiş, hükümet `şiddet ve ayrımcılığı körüklemek`le suçlanmıştı. Gelen tepkiler üzerine yarışma iptal edildi. Malezya hükümetinin ‘gençler arasında eşcinselliği önleme...

Haber | İrlanda’ya ilk eşcinsel başbakan İrlanda’ya ilk eşcinsel başbakan
   İrlanda`da, eski başbakanın istifa etmesiyle iktidardaki Fine Gael Partisi, başkanlığa Leo Varadkar`ın getirildiğini duyurdu. Leo Varadkar, koalisyon hükümetinin en büyük partisi merkez sağ Fine Gael’in liderliğinin yanı sıra, İrlanda’nın da ilk eşcinsel başbakanı olacak. 38 yaşındaki Varadkar a...

Haber | MACRON-PUTİN GÖRÜŞMESİNİN GÜNDEMİNDE ÇEÇENİSTAN’DAKİ LGBTİLERİN HAK İHLALLERİ VARDI MACRON-PUTİN GÖRÜŞMESİNİN GÜNDEMİNDE ÇEÇENİSTAN’DAKİ LGBTİLERİN HAK İHLALLERİ VARDI
   Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmenin ardından “Suriye’de kimyasal silah kullanılmasının kırmızı çizgileri olduğunu” söyledi. İki liderin görüşmesinin odağında Çeçenistan’daki LGBTİ’lere yönelik baskılar da vardı. Putin konuyla ilgili olarak “Çeçenistan’daki ...

Haber | KOLOMBİYA’DA BİR HAFTADA İKİNCİ KEZ NEFRET CİNAYETİ İŞLENDİ KOLOMBİYA’DA BİR HAFTADA İKİNCİ KEZ NEFRET CİNAYETİ İŞLENDİ
   Kolombiya’da LGBTİ bireyler, paramiliter grupların tehdidi altında. Ülkenin liman kenti Tumaco’da bir haftada ikinci kez nefret cinayeti işlendi. Bu, LGBTİ bireylere yönelik sadece Tumaco’da 2011’den beri işlenen onbirinci nefret cinayeti olarak kayıtlara geçti. Ülke genelinde ise sadece 2015’te 110...

Haber | BEYAZ SARAY TARİHİ FOTOĞRAFI PAYLAŞIRKEN EŞCİNSEL EŞİN İSMİNİ SANSÜRLEDİ BEYAZ SARAY TARİHİ FOTOĞRAFI PAYLAŞIRKEN EŞCİNSEL EŞİN İSMİNİ SANSÜRLEDİ
   Geçen hafta Belçika’da gerçekleşen NATO Zirvesi’nde dünya liderlerinin eşlerinin çekilen aile fotoğrafının açıklamasını eksik paylaşan BeyazSaray ekibi ABD’de büyük bir tartışma başlattı. Beyaz Saray’ın resmi Facebook hesabında paylaşılan bir fotoğraf büyük bir tartışma yarattı. Geçen hafta Br...

Haber | İSTANBUL MAÇKA PARKI’NDA EŞCİNSEL ÇİFTE TEKMELİ TOKATLI SALDIRI İSTANBUL MAÇKA PARKI’NDA EŞCİNSEL ÇİFTE TEKMELİ TOKATLI SALDIRI
   İstanbul Maçka Parkı’ndaki güvenlik görevlilerinin, eşcinsel bir çifte saldırdığı öğrenildi. Eşcinsel bir çift, İstanbul Maçka Parkı’nda 25 Mayıs akşamı güvenlikler tarafından saldırıya uğradığını duyurdu. Kaos GL‘de yer alan habere göre, saldırıya uğrayan kişilerden biri olayı şöyle aktardı: ...

Haber | 3.MERSİN ONUR HAFTASI 5-11 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK 3.MERSİN ONUR HAFTASI 5-11 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK
   24. Onur Haftası kapsamında bu yıl 3.sü Mersin’de düzenlenecek olan onur haftasının programı açıklandı. “Normal”in tek düzeliğine karşı, tüm farklı kimlikler, yönelimler, cinsiyetler, aşklar için yan yana gelebilmeye çağıran “Mozaik” temasıyla 5-11 Haziran’da onur haftası düzenlenecek. Onur Hafta...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi