Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletiþim
Turkish English German  
Ýçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajýný heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskýn erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzý mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaþ ve üstü aksaray iline yakýn sanal olmayan arkadaþlar mesaj atýn tanýþalým.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] Ýst-Kadýköydeyim yalnýz yaþýyorum amacým 18-25 yaþ bir genç ile tanýþmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakýným 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaþ üstü býyýklý amca ile aþk yaþamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaþlýk sevgili aþk yaþamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[Ýstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] Ýnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalý. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaþlar kayseri ve civarý .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalýlar çýkýn artýk otaya tanýþalým kaynaþaým dost olalým ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] sený cok sevýyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aþk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsýn.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanýþalým mý.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaþ üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpÝst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Þifre:
Þifremi Unuttum

Þu an Online
2185 Üye var




Hýzlý Ara | Detaylý Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Ýlklere imza atan trans kadýn Demet Demir: “Aþk, siyaset tanýmýyor!”

Ýlklere imza atan trans kadýn Demet Demir: “Aþk, siyaset tanýmýyor!”


Demet Demir, Yalovalý. Yoksul bir ailenin çocuðu. Ailenin ilk çocuðu kýz olunca, anne ve baba erkek çocuk istiyor ve Demet dünyaya gözlerini açýyor. Anne ve baba erkek çocuða sahip olmanýn mutluluðunu yaþýyor. Ýsim konusunda uzun süre tartýþtýktan sonra muhafazakâr Türk geleneklerine uygun ‘Ramazan’ isminde karar kýlýnýyor. Bundan sonrasýný Demet Demir anlatýyor…

Demet, kaç kardeþsiniz?

-Bir kýz bir erkek. Ama artýk iki kýz kardeþiz.

Ýstanbul’a kaç yaþýnda, neden geldiniz?

-Ýstanbul’a geldiðimde beþ yaþýndaydým. Annemle babam geçinemiyordu, ayrýldýlar. Annem, ablamý ve beni Ýstanbul’a getirdi.

Babanýz ne iþ yapardý?

-At arabasýyla yük taþýrdý ama tembel bir adamdý.

Anne?

-Annem evlere temizliðe giderdi. O dönem Yalova’da fabrika filan yoktu. Her taraf elma bahçeleriyle doluydu. Kadýnlar elma toplamaya veya ev temizliðine giderdi çalýþmak için.

‘Erkek’ olarak dünyaya gelmiþ olmak sizi ne zaman rahatsýz etmeye baþladý?

-Daha küçük yaþlarda kendimi farklý bir kimliðin heyecaný içinde hissediyordum. Erkeklere ilgi duyuyordum. Ama adýný koyamadýðým bir þeydi. O yaþtaki çocuk ne anlayacak?

Kaç yaþýnda “Ben erkek deðilim” demeye baþladýnýz?

-7-8 yaþlarýndaydým. Hep evcilik oynuyordum kýzlarla. Kendimi erkek gibi görmüyor, hissetmiyordum. Ergenlik çaðýnda cinsel dürtüler artýnca kendimi farklý hissetmeye, kadýn olma hayaliyle yaþamaya baþladým.

Anne ve babanýza durumunuzu açtýnýz mý?

-Daha sonraki yaþlarda açýldým. ‘Kýz’ olduðumu davranýþlarýmla, kýlýk-kýyafetimle anlatmaya çalýþýyordum.

Kýyafetlerinizi deðiþtirdiniz mi?

-Hayýr, deðiþtirmedim ama davranýþlarým kýz gibiydi.

Ailenize durumunuzu ne zaman açtýnýz, nasýl tepki aldýnýz?

-Öz babam ölmüþtü. Üvey babam vardý. 1984 yýlýna kadar anneme babama bir þey söylemedim ama iyiden iyiye bunalmýþtým. O dönem 20 yaþlarýndaydým, annem ýsrarla evlenmemi istiyordu. Köyünden, çevresinden bana kýz beðeniyordu; “Þu kýz güzel, onu istemezsen þunu isteyelim” diye söylenip duruyordu. Fiziksel olarak erkeðim ama ruhum kadýndý. Bunu hissediyorlardý. Evlenirse düzelir, diye düþünüyorlardý. Bir süre oyaladým. Gece okuluna gidiyordum. Okul bitsin bakarýz, falan dedim.

Bu arada askerlikten yýrtmanýn hesaplarýný yapýyordum. ‘Çürük raporu’ verdiler. Aileme ‘deli raporu’ aldým dedim. Annem, evlenmem için yaptýðý baskýlarýn þiddetini artýrmýþtý. “Ben aþýk olmadýðým biriyle evlenmem” dedim. Biraz daha zaman kazandým. Oyalama taktiklerinin sonu gelmiþti. Bütün limitler tükeniyordu. Annem köy köy dolaþýp evlenmem için kýz arýyordu. Ýstemeye gidelim, diye tutturdu. Baktým olmayacak; ne olacaksa olsun deyip, onlarýn anlayacaðý dilde “Anne ben eþcinselim” dedim. “Benim evlenme gibi bir sorunum yok, beni ister kovun ister kabul edin” dedim. Taksim’i ve çevreyi de öðrenmiþtim. Tabii þaþýrdýlar, þok etkisi yaþadýlar. Bu durum karþýsýnda evlendirme, kýz arama ýsrarýndan vazgeçtiler.

Annem hâlâ inanamýyordu; gelip geçici bir heves, diye kendini avutuyordu. Seni doktora götürelim, demeye baþladý bu kez. “Anne, bu doktorluk bir olay deðil” dedimse de, annem umudunu hâlâ koruyordu. Bu kez hocalar, muskalar ve okunmuþ sular devreye girdi. Annem ýsrar ediyordu; “Doktorlar bilmez, hocalar bilir’ demeye baþladý. Isparta’dan Afyon’a kadar gitmediði hoca kalmadý. Bir þeyler getirdi, okunmuþ sular. Ýçmemi istedi, içtim; “Bak anne, bunlarýn hiç faydasý olmadý” dedim. Annem, “Biraz zaman geçsin, düzeleceksin” diyordu. Bir süre sonra kadýn kýyafetleri giymeye baþladým. Bir yýl evde öyle kaldým. Makyajýma, eteðimin boyuna karýþmaya baþladý; “Göðüs dekolten çok açýk” falan diyordu. Bu iþ beni sarmamaya baþladý, evden ayrýldým. Cinsiyet deðiþtirme ameliyatý olana kadar, “Bu çocuk düzelir” diye umutluydu. Ne zaman ameliyat oldum, kadýn kimliðimi aldým; umutlarý kaybolup gitti.

Evden ayrýlýnca nereye gittiniz?

-Trans arkadaþýmýn yanýna gittim. Bir süre onunla kaldým. Daha sonra baþka bir arkadaþýmla kaldým. Cihangir Baþkurt Sokak’taydýk o zaman.

Kaç yýl ‘seks iþçiliði’ yaptýnýz?

-Biz ona ‘seks iþçiliði’ demiyoruz, ‘fuhuþ’ diyoruz. Yaptýðýmýz iþ, iþçilik kavramýna girmiyor sosyalist literatürde. 20 küsur yýl fuhuþ yaptým. Daha önceleri erkek kýlýðýnda Taksim’e gitmiþtim. Para karþýlýðýnda fuhuþ yapýldýðýný bilmiyordum, öðrenince þaþýrdým. Evden ayrýlmýþým, ihtiyaçlar var; ev kirasý, bakým, hormon tedavisi... Fuhuþ yapmaktan baþka þansýmýz yok. Kaç tane fuhuþ yapmayan trans kadýn var? Kim iþ verir trans kadýna?

Müþterileriniz arasýnda nasýl insanlar vardý?

-Her meslek grubundan insan vardý. Ýþ adamý da vardý futbolcu da, ünlüsü de ünsüzü de. Aklýna kim gelirse.

Genelev patronlarýnýn bir dönem trans kadýnlar için ‘Müþterilerimizi alýyorlar. Böyle devam ederse genelevleri kapatacaðýz’ dedikleri sýkça konuþulurdu. Doðru mu?

-Doðru. Genelev patronlarý dönemin emniyet amir ve müdürlerine rüþvet verip bizlere baský uygulatýrlardý.

Az deðil, 20 yýl fuhuþ sektöründe çalýþtýnýz. Bu süre içinde polise rüþvet verdiniz mi?

-Tabii ki. Vermezsen rahat çalýþamazsýn.

Ýlk iliþkinizi hatýrlýyor musunuz?

-Nasýl hatýrlayayým, aradan 40 yýl geçti. Ýlk Ýliþkim Ülker Sokak’tan önceydi.

12 Eylül Sürecini de yaþadýn, kýsaca anlatýr mýsýn?

-12 Eylül bir kâbustu. Taksim’i yeni öðrenmiþtim. Bülent Ersoy’u öðrenene kadar dünyada tek baþýma olduðumu düþünüyordum. Ýletiþim zordu, þimdiki gibi deðildi. Ýnsanlar birbirlerini bulmak için can atýyorlardý. Bizden önceki kuþak da ayný þeyi söylüyordu; “Bir ben, bir de Zeki Müren var sanýyordum” diyorlardý. Mekânlar sayýlýydý. Dönemin translarýna çok eziyetler, baskýlar yapýldý. Þehir dýþý sürgünler yaþandý. O dönem ailemle kaldýðým için sürgün yaþamadým, kýl payý kurtuldum sürgünden. O dönem uzun saçlara tepki vardý. Üç kez Sirkeci Sansaryan Han’da falakaya yatýrýldým cinsel kimliðimden dolayý. Býyýklý sakallý insanlarý birahaneden almýþlardý, eþcinsellerin gittiði yer diye. Bizi -Cankurtaran’daki- zührevi hastalýklar hastanesine gönderirlerdi. Biz oraya ‘Cancan’ diyorduk…

Sonra Bülent Ersoy’a sahne yasaðý getirdiler. Yasak gelince trans kadýnlar iþsiz kaldý, fuhuþ arttý. Yolda yürürken alýrlardý beni, gözaltý süresi 10 gündü. Falaka, kaba dayak, hakaret, insaný canýndan bezdirirlerdi. Beyoðlu’nda alýnýyorduk, oradan ahlak þubeye, ahlak þube Cancan’a gönderiyor. O dönem haftada üç gün muayene vardý; pazartesi, çarþamba, cuma. Perþembe günü alýrlardý, cuma günü Cancan’a götürmeyip tutarlardý. Muayene için 10 gün karakolda bekletiyorlardý.

Karakolda taciz falan var mýydý?

-Amirin pozisyonuna göre deðiþirdi. Polis küfür de ediyordu. O dönem trans kadýnlar baskýlar karþýsýnda psikopatlaþmýþlardý. Kendini kesen mi ararsýn, karakolun camlarýný indiren mi? Psikopatlýk yapmazsan daha fazla eziyet ediyorlardý. Bir savunma silahýydý, baþka yapacak bir þeyimiz yoktu. Bazý polisler ‘bunlar deli’ diye üzerimize fazla gelmezlerdi. Polis, pazara giderken alýyor, otostopa çýkarken alýyor, kulübe gidiyorsun alýyor, ev basýlýyor evden alýyorlar… ‘Yeter!’ diyorsun.

Kaç yýlýnda ameliyat oldunuz?

-1996’da Ýstanbul’da oldum. Geç oldum. 1980’lerde baþlayan sahne yasaklarýna, kadýn kimliði alma yasaðý da eklenmiþti. 1996’da yasak kalktý, ameliyat oldum.

Ameliyat olduktan sonra psikolojik rahatsýzlýk yaþadýnýz mý?

-Neden yaþayayým, tam tersi rahatladým. Gerçek kimliðime kavuþtum. Ben kimliðimle barýþýk insaným. Bazýlarý hevesten, özentiden ameliyat oluyor.

Ameliyat olduktan sonra piþman olan var mý?

-Ýki üç arkadaþýmdan duydum. Bu arkadaþlar “Bugünkü aklým olsa kestirmezdim” diyorlardý.

Ameliyat ne kadara mal oldu?

-1996 yýlýnýn parasý ile 3 bin dolara. Ýyi bir doktor çýkana kadar bekledim.

Fuhuþa son noktayý ne zaman koydunuz?

-10 seneyi geçti. 2004 yýlýnda isteðe baðlý emekli oldum. Yaþamý garantiye aldýktan sonra; ‘Yeter, buraya kadar’ dedim ve noktaladým. Dernek ve parti iþleriyle uðraþmaktan zaman da bulamýyordum çalýþmaya. Fuhuþu býraktýktan sonra az parayla yaþamaya alýþtým. Ýlk zamanlar zor geliyordu ama alýþtým.

Ýlk siyasi harekete katýlmanýz, baþlamanýz nasýl oldu?

-Siyasete ÝGD’de baþladým. 1982 yýlýnda cinsel kimliðimden dolayý ihraç edildim. Daha sonra Ýbrahim Erenlerin kurduðu Radikal Demokratik Yeþil Parti’de çalýþtým. Ýki dönem ÖDP Beyoðlu Ýlçe Yönetim Kurulu’nda görev aldým. 1999 seçimlerinde ÖDP’den Belediye Meclis adayý idim. Türkiye’de ‘trans kadýn’ olarak ilklere imza attým. Translara sol hareketin kapýsýný açan benim. ÝHD’ye üye oldum. 2007’de üçüncü sýradan ÖDP Isparta milletvekili adayý oldum. Ýstanbul’dan olacaktým ancak Ufuk Uras Ýstanbul’dan aday olunca zorunlu olarak Isparta’dan aday oldum.

Translar, eþcinseller ve travestilerin büyük çoðunluðu muhafazakâr dünya görüþüne yakýn. Hâlbuki solda olmalarý gerekmez mi?

-Doðru, dünyaya soldan bakmalarý gerekir ama onlar da bu toplumun içinden çýkýyorlar. Birçok baský görmelerine raðmen deðiþimde sýkýntý yaþýyorlar.

Translar arasýnda namaz kýlan, oruç tutan var mý?

(Gülüyor.)

-Olmaz mý? Bazý translar Ramazan ayýnda ve kandillerde çalýþmazdý. Þu an bazý translar Cuma günleri mesaj atýyor, ‘hayýrlý cumalar’ diye. Engelliyorum, kýzýyorum, bayramlarý ve kandilleri anladýk ama ‘hayýrlý cumalar’ neyin nesi? Hatta türbana girip hacca gidenleri de biliyorum. Fuhuþu býraktýlar.

Oturduðunuz ev size mi ait?

-Evet, bana ait. Dernek ve parti iþleriyle uðraþmasaydým en az 10 evim olurdu þimdi. Toplantýya gidiyordum, çalýþamýyordum. Maddi kayýplarým çok oldu. Arada pezevenklik yapsaydým abat olurdum.

Translarda ‘sýnýf atlama’ durumu oldu mu?

-Olmaz mý, oldu tabii. Ben çalýþmaya baþladýðýmda translarýn durumu iç açýcý deðildi. Tarlabaþý’nda iki odalý evlerde, üç dört kiþi kalýnýrdý. 12 Eylül’den sonra translara raðbet arttý. Durumunu düzelten Cihangir’e geçti. Cihangir’de gettolaþma oldu. Sonra iyi para kazanýldý burada. Bir ara ev çalýþtýrmaya baþlayan travestiler bile ortaya çýktý. O zamana kadar ‘patron’ travesti, trans yoktu. Herkes kendine çalýþýyordu. Cihangir’de usturuplu çalýþýldýðý için ben de oraya geçtim. Cihangir de daðýlýnca, birçok kýz E-5’e çýkmaya baþladý.

Bir dönem E-5’teki trafik kazalarýnda çok travesti ve trans öldü, hatýrlýyorum…

-Evet. Dört yýlda 50 canýmýz hayatýný araba çarpmasý sonunda kaybetti. Bir ayda üç arkadaþýmýzý kaybettiðimiz oldu.

Eskiye oranla, Türkiye sol-sosyalistlerinin LGBT bireylere bakýþýnda deðiþiklik var mý?

(Derin nefes aldý, bir ‘of’ çekip devam etti:)

-LGBT bireyler, cinsiyet üzerinden insanlarýn eleþtirilemeyeceðini anlatmaya çalýþtý; çok mücadele etti, hâlâ da ediyorlar. Geçmiþe göre bu yolda önemli mesafeler alýndý. Toplum zor deðiþiyor, dönüþüyor. Sol-sosyalist partiler, LGBT bireylerle daha sýcak iliþkiler kurmaya baþladý.

Ev sahiplerinin translardan çok yüksek kiralar istedikleri doðru mu?

-Evet. Çok acýmasýz ve insafsýzlar. Bin liralýk evi 2-3 bin liraya kiraya verdiler. Biz de iki üç kiþi bir araya gelip ev tutmak zorunda kaldýk. Kafasýný kullanan kendine ev aldý.

Translarýn ‘altýn çaðý’ ne zamandý?

-1990’lar translarýn altýn devriydi. Para basýyorduk. Hiç makyaj yapmamýza gerek yoktu. Bir sürü insan geliyordu. 2000’lerden sonra piyasa bozulmaya baþladý. Eskiden Beyoðlu’nda yaþýyordu translar, daðýldýlar. Kurtuluþ, Beylikdüzü, Kartal’da çalýþmaya baþladýlar. Þimdi büyük çoðunluðu internetten çalýþýyor. Artýk karýn tokluðuna çalýþýyorlar. Suriye’den, Rusya’dan, Türki Cumhuriyetlerden gelenler var.

Sevgilin var mý?

-Yok. 10 yýl önce platonik aþk yaþadým. 20 yýl önce birinden ayrýldým. Hep kalleþlik gördüm. Para beklentileri oluyor. Aileleri kabul etmiyor; çocuk doðuramazsýn, diyor. Birçok nedeni var. Ama evlenen translar da oldu. Erkekler, trans kadýnlarla aþk yaþamaya cesaret edemiyor. Aþk hayatým kötü gidiyor.

Kaç yýldýr 1920 TKP ile birlikte hareket ediyorsun?

-6 yýl olacak. Benim siyasi geleneðim. ‘Kan çekiyor’ derler ya.

LGBT’ler proje karþýlýðýnda çok paralar aldýlar, doðru mu?

-Evet, aldýlar. Alýnan paralar doðru ve akýlcý kullanýlsaydý, birçok insana iþ alaný açýlabilirdi. Para nedeniyle insanlar birbirlerine girdi. Kavga, gürültü, yalan…

‘Hortum Süleyman’ diye bilinen Beyoðlu Ekipler Amiri Süleyman Ulusoy döneminde travesti ve translar çok çekti deðil mi?

-Hortum Süleyman döneminde, 1991 yýlýnda Baþkurt Sokak’taki evimden gözaltýna alýndým ve iki ay cezaevinde yattým. Yoðun iþkencelere maruz kaldým. ÝHD’den Avukat Eren Keskin geldi. Hortum Süleyman, ‘Bir transýn avukatý mý olurmuþ’ diye þaþýrdý ve gýcýk oldu. Avukatým gittikten sonra bizi ‘macera’ya taktý. O dönem ‘macera’ denen bir þey vardý. Þüpheli ya da suçluyu karakol karakol gezdirip avukattan kaçýrýrlardý. Amaç yýldýrmaktý. Avukat Eren Keskin ve Avukat Ercan Kanar’ýn içinde bulunduðu sekiz kiþilik avukat grubu peþimizden bizi takip ediyor ama yetiþemiyorlardý. Polisler bizi sürekli kaçýrýyorlardý. Hasköy Karakolu`nda yetiþti avukatlarýmýz bize. Toplam 5 gün sürmüþtü ‘macera’.

Kulaksýz Polis Merkezi`nde, içimizden birkaç trans arkadaþýmýza polisler tecavüz etti. O dönemde merhum gazeteci Savaþ Ay’a Tempo Dergisi için röportaj vermiþtim. O haber sayesinde kimi zaman polislerin þiddetinden kurtuldum. Savaþ Ay, benim evimde benle birlikte kadýn kýlýðýna girmiþti ve sokaklarda nasýl ayrýmcýlýða uðradýðýmýzý görmüþtü. O haberle ödül de almýþtý. Sonrasýnda para için, reyting için deðiþmiþti Savaþ Ay.

Hortum Süleyman, bir gün gündüz vakti beni sokakta gördü, yine gözaltýna aldý. Neden gözaltýna aldýðýný sordum; ‘homoseksüel olmaktan dolayý’ aldýðýný söyledi. Ben de kendisine, Atatürk’ün çýkarttýðý yasaya göre eþcinselliðin suç olmadýðýný, bütün vatandaþlarýn eþit olduðunu anlatmaya çalýþýyordum. Bir anda bana, ‘Ne, Atatürk’e homoseksüel mi diyorsun?’ dedi. Tutanak tuttular, sözde ben sarhoþmuþum ve baðýrýp çaðýrmýþým karakol içinde. ‘Atatürk de eþcinsel olmasa biz bu kadar rahat edemezdik’ diye de beyanýmýn olduðunu yazmýþlar. Bütün bu durumlarýn ardýndan cezaevine girdim. Hortum Süleyman’a 50 bin TL`lik tazminat davasý açtým, yaklaþýk iki yýl sürdü mahkeme ve görevsizlik kararý nedeniyle dava düþtü.

1980 yýlý 1 Mayýs’ýnda cezaevine girdiniz deðil mi?

-Siz nereden biliyorsunuz?

Devam eder misiniz?

-1980’de 1 Mayýs yasaklanmýþtý. Bakýrköy’de korsan miting koyduk. Yakalanýp yargýlandým, cezaevine girdim.

Hangi cezaevi?

-Toptaþý Cezaevi. Biz oradayken cezaevi yandý. Canýmýzý zor kurtardýk. Ben ÝGD’liydim. Cezaevinde bir arkadaþýmla aþk yaþamaya baþladým. Komün sorumlusuydu ama sekter biriydi. Sonra baþka birisi komün sorumlusu oldu; benim durumumu anladýlar, ihraç ettiler beni komünden. O dönemler eþcinsellik, trans benzeri sözleri aðzýnýza alamazdýnýz. Solun lügatinde böyle kavramlar yoktu.

Yeni gelen komün sorumlusu ile iliþikleriniz nasýldý?

-Onunla da derin aþk yaþadým. Ama daha sonra görüþemedik. Bir baþkasýyla flört etmeye baþladým. Gençlik iþte, daldan dala konuyorsun. Yangýn sonrasý, Saðmalcýlar Cezaevi’ne götürdüler bizi. Ýki gün kaldýktan sonra Kütahya Tavþanlý Cezaevi’ne gönderdiler. Burada 8 ay yattým. 15 ay ceza almýþtým.

Kütahya Tavþanlý Cezaevi’nde neler oldu?

-Neler olacak; birisi bana sarkýntýlýk etti, kavga ettik. Çok fazla dillendirilmedi. Fakat baþka bir þey daha oldu; Halkýn Kurtuluþu’ndan birine sýrýlsýklam aþýk oldum. Siyasi olarak tezattýk ama aþk iþte. Aþk siyaset tanýmýyor ki!

Bir ödülünüz olduðunu biliyorum…

-Evet, 1997 Ýnsan Haklarý Ödülü aldým. ABD’de eþcinsel haklarý için mücadele edenlere veriliyor.

Ýleriye dönük projeleriniz var mý?

-Þu anda yok. 1920 TKP’nin il yöneticisiyim. Parti Meclisinde ve Ýlerici Kadýnlar Derneði’nde görevim var. Ýlerici EBT’yi kurduk.

Demet Haným, teþekkür ederim. Yolunuz açýk olsun.

-Saðolun, sizin de.


Kaynak: https://storia.me/tr/@ahmetkulsoy/ilklere-imza-atan-trans-36xopo


Eklenme Tarihi : 08.02.2018
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 242738 kez okundu.

Haberi
Paylaþ
Face
Paylaþ facebook
Blog
Paylaþ Blogger
Frien
Paylaþ Friendfeed
Mysp
Paylaþ Myspace
Twit
Paylaþ twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kiþilerin kendi görüþleridir.
Yazýlanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Dünya Gerçekten De Erkeklerin penisi Etrafýnda Dönüyor Yaaa... Erkek Yatýrsýn, Becersin, Rahatlasýn, Keyfine Baksýn... Erkeklerin Cinsel Açlýðý Bitmiyor. Erkekler Olmasaydý, Hayatýmýzda DAHA AZ ACI Olurdu. Çarkýn Diþleri Arasýnda Ezilenler De Kadýnlar Ve Eþcinseller Oluyor. Kadýnlar Herþeyiyle Iðrenç Kocasýna Artýk Daha Fazla Tahammül Edemeyince; Boþanmak Istiyor, Ama Kocasý Onu Öldürüyor... Gýrtlaðýný Kesiyor, Býçaklýyor Ya Da Kafasýna Sýkýyor. Erkeklerin Katletme Arzusu Bitmiyor...
Yazan : Calgary     Beðen (1 kiþi bu yorumu beðendi.)

    yolun zor ama net ,ALLAH YARDIMCIN OLSUN
Yazan : korayyy23     Beðen (2 kiþi bu yorumu beðendi.)

    Soru 1 neden sol görüþlü olmak zorundayýz soru 2 Gizlediðin o aþkýn kim.film gibi hayat okudukça bi sonrasýný merakla okudum.
Yazan : Lockamm     Beðen

    merhaba hayat hikayeniz hemen hemen tüm eþcinselin aynýsý cesaretiniz ve mücadeliniz için teþekür ederim malesef mafke aldýnda yaþayan çok evli yada bekar eþ cinsel var bu cesaret yok onlarda durumlarý madii olarak iyi olan eþ cinseler zor durumda olan çaresiz kalan eþ cinselere destekçýksýnlar bana deðmeyen yýlan bin yaþasýn demesinler o yýlan dolaþýp bir gün gizli maske altýnda sinsice yaþayan eþ cinseleri o yýlan ýsýrsa yanlarýnda etrafýnda kýmse bulamazlar tek kalýrlar dünya hayat paylaþtýkça güzel tercihlere saygý duyarak yaþamak gerekir toplumda sevmek zorunda deðil kimse birbirini ama ayný toplumdayýz saygý duyarsak býrbirimizin yaþamýna hayat güzel geçer kin öfke olmaz her kes kendi kaderini yaþar kendi günahýnda her kes sorumlu kýmse kýmsenýn ahlak bekçisi olmasýn kendi hayatýna kendi günahlarýna baksýn eþcinselere karþý olanlar karýþanda gizli eçcinselerdir hetero kýlýgýnda dolaþanlardýr cisel tercihlere saygý saygý her býrey birbirine duyarsa barýþ kardeþlik olur dünyada yaþanacak gezegen olur
Yazan : efsanemayki     Beðen (5 kiþi bu yorumu beðendi.)

    Sevgili Demet seninle gurur duyuyoruz, iyi ki varsýn..
Yazan : Olgun_ist     Beðen (2 kiþi bu yorumu beðendi.)

    Onurlu kiþiliðin,dünya görüþün ve yiðitçe mücadelen için sana selam olsun.
Yazan : sansuz     Beðen (1 kiþi bu yorumu beðendi.)

    Niye illede sol da olmak gerekiyormus. Sacma geldi . herkes özgür madem kim neyi yakýn görüyorsa ona yakin durur
Yazan : hakanasil     Beðen

    Saðol arkardaþ anlatýklarýn bir filim olur çok çekmiþsýn ama þimdi rshatsýn inþallah bundan sonra baþarýlar dilerim
Yazan : memleket     Beðen (2 kiþi bu yorumu beðendi.)

    Bu ülkede yaþamak bir tür ÇÝLEDÝR aslýnda. Gençken, açmamýþ bir gonca iken, güzelken, bir içim su iken; boynunuzu kýrarlar, sizi koparýp ezerler. Herkesin begendiði biriyken, birden ahlaksýz, rezil olarak anýlýrsýnýz. Bu ülkede 1970`lerden beri, binlerce eþcinsel, trans öldürüldü. Bu insanlarý anan, hatýrlayan var mý? Yok , bunlar savrulup gittiler... týpký yaðmurda kaybolan gözyaþlarý gibi... Ýçimdeki nefret o kadar büyük ki, bana yapýlanlar, baþýma gelenler, uðradýðým haksýzlýklar, sadece allah belanýzý versin demek geliyor içimden. Bir tek eþcinsel ben deðildim, ama ödediðim bedeller çok aðýr oldu. Benimle birlikte yola çýkanlar, bir köþede ölüp gittiler. Sadece birkaç kiþi kaldý o yýllardan geriye kalan... Çok korkunç bir dönemdi, ama bitti....
Yazan : Calgary     Beðen (5 kiþi bu yorumu beðendi.)

    teþekkür ederim Demet..
Yazan : olgungay_ilkP     Beðen (1 kiþi bu yorumu beðendi.)

    harika birisin, hayattaki basarilarinin ve mücadelenin bitmedini bilmek beni sevindirdi.
Yazan : Alm_p     Beðen (2 kiþi bu yorumu beðendi.)

    Mükemmel Onurlu bir direniþin dimgesi hayatýnda kimseye boyun eðmeyen koca yürekli..
Yazan : YAHEP     Beðen (3 kiþi bu yorumu beðendi.)

    Vay be kadýn neler neler yaþamýþ... Allah saðlýklý uzun ömür versin de bu cehenneme daha çok kova su taþýsýn.
Yazan : gokhan000     Beðen (1 kiþi bu yorumu beðendi.)

    çok güzel kalpli bi insan olduðunu hissediyorum
Yazan : bi_sen_gitme     Beðen (5 kiþi bu yorumu beðendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diðer baþlýklardan bazýlarý.
Haber | RUS EÞCÝNSEL ÇÝFT KANUNDAKÝ BOÞLUKTAN FAYDALANIP EVLENDÝ RUS EÞCÝNSEL ÇÝFT KANUNDAKÝ BOÞLUKTAN FAYDALANIP EVLENDÝ
   Moskova’da yaþayan bir eþcinsel çift Aile Hukuku yasalarýndaki bir boþluk sayesinde yurt dýþýnda yaptýklarý evliliðin Rusya’da “bir süreliðine” de olsa tanýnmasýný saðladý. Kopenhag’da evlenen Pavel Stotsko ve Yevgeny Voytsehovski, Moskova’da pasaportlarýna “evli” ibaresi damgalattý. Konunun medy...

Haber | Ankara`da 5 kiþinin öldürüldüðü cinayete iliþkin 4 gözaltý Ankara`da 5 kiþinin öldürüldüðü cinayete iliþkin 4 gözaltý
   Ankara`da 5 kiþinin öldürülmesi olayýnýn birbirleriyle baðlantýlý olduðu belirlendi. Ankara polisi tarafýndan gözaltýna alýnan zanlýlar, iki kiþiyi `eþcinsel olduklarý` gerekçesiyle öldürdüklerini söylediler. Alýnan bilgiye göre, Ankara’nýn Keçiören ilçesinde 20 Mart 2017’de Baran Aslan, Þenlik M...

Haber | KAYIP ÞARKICI, ÇEÇENÝSTAN’IN EÞCÝNSEL AVINDA ÖLDÜRÜLMÜÞ KAYIP ÞARKICI, ÇEÇENÝSTAN’IN EÞCÝNSEL AVINDA ÖLDÜRÜLMÜÞ
   Geçtiðimiz Aðustos ayýnda ortadan kaybolan Çeçen þarkýcý Zelimkhan Bakaev’in Çeçenistan’daki gruplarýn yürüttüðü eþcinsel avýnda öldürüldüðü ortaya çýktý. 25 yaþýndaki açýk eþcinsel popstar en son 8 Aðustos 2017 gününde kýzkardeþinin düðününde görülmüþ ve daha sonrasýnda ortadan kaybolmuþtu. Konu...

Haber | Rektör ‘Kýz gibi hoca istemem’ dediði akademisyene ‘terör soruþturmasý’ da açtý Rektör ‘Kýz gibi hoca istemem’ dediði akademisyene ‘terör soruþturmasý’ da açtý
   Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Aðýrakça’nýn “Kýz gibi davranan hoca istemiyorum” dediði mimarlýk fakültesi öðretim Emre Özyetiþ’e rektörlük tarafýndan ‘terör’ soruþturmasý baþlatýldý. Özyetiþ, 26 Aralýk’ta Aðýrakça’nýn kendisine makam odasýnda, “Sen kýz mý olmak istiyorsun? Mardin’de o...

Haber | ÝLAHÝYATÇI ÝHSAN ELÝAÇIK: EÞCÝNSELLERE ZORBALIÐIN ÝSLAM’DA YERÝ YOKTUR ÝLAHÝYATÇI ÝHSAN ELÝAÇIK: EÞCÝNSELLERE ZORBALIÐIN ÝSLAM’DA YERÝ YOKTUR
   Türkiye LGBTÝ Birliði’nin internet sitesine bir röportaj veren Ýhsan Eliaçýk, gündem yaratacak açýklamalarda bulundu. Eliaçýk, Ýslam’ýn zorbalýða karþý olduðunu belirterek eþcinsellere zorbalýkla dayatýlanlarýn Ýslam’da yeri olmadýðýný savundu. “Osmanlý da bile zenne (eþcinsellik) hukuku üretilmi...

Haber | Hindistan`ýn ilk açýk gay prensi sarayýn kapýlarýný LGBTÝ`lere açýyor Hindistan`ýn ilk açýk gay prensi sarayýn kapýlarýný LGBTÝ`lere açýyor
   Hindistan`ýn LGBTÝ savunucusu prensi Manvendra Singh Gohil, saraya LGBTÝ topluluklarý kabul edecek. Hindistan`ýn tek açýk gay prensi olan Manvendra Singh Gohil, sarayýn kapýlarýný eþcinsellere açýyor. International Business Times`in haberine göre Singh ülkede bir süredir gay haklarý için mücadele...

Haber | Kürþad Kahramanoðlu vefat etti Kürþad Kahramanoðlu vefat etti
   Gazeteci-yazar, LGBTÝ ve insan haklarý aktivisti, ayný zamanda Birgün gazetesi yazarlýðý yapan Kürþad Kahramanoðlu yaþama veda etti. ILGA (Uluslararasý Lezbiyen ve Gey Birliði) Genel Sekreterlik görevini de yürüten Kahramanoðlu 30 yýl boyunca Ýngiltere’de yaþadý ve üniversitede eðitim görevlisi v...

Haber | Yaralý halde hastane bahçesine býrakýlan travesti, 1 ay sonra öldü Yaralý halde hastane bahçesine býrakýlan travesti, 1 ay sonra öldü
   Zonguldak’ýn Devrek ilçesinde silahla vurulan ve yaralý halde hastane bahçesine býrakýlan travesti, tedavi gördüðü hastanede hayatýný kaybetti. 5 Aralýk 2017’te tartýþtýðý E.P. adlý þahýs tarafýndan silahla vurulup hastane bahçesine býrakýlan travesti Ýlhan Y., Gökçebey Devlet Hastanesi Acil Servisi...

Haber | Gözaltýna Alýnan, Travesti Ýlan Sitesi Yöneticileri Adliyeye Sevk Edildi Gözaltýna Alýnan, Travesti Ýlan Sitesi Yöneticileri Adliyeye Sevk Edildi
   Samsun Emniyet Müdürlüðü Asayiþ Þube Müdürlüðü Ahlak Bürosu ekipleri tarafýndan gözaltýna alýnan internette ilan veren travesti sitesi yöneticileri adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüðü Asayiþ Þube Müdürlüðü Ahlak Bürosu ekipleri internette ilan verip para karþýlýð...

Haber | Hindistan `eþcinsellere` iliþkin yasayý gözden geçirecek Hindistan `eþcinsellere` iliþkin yasayý gözden geçirecek
   Hindistan Yüksek Mahkemesi, sömürge döneminden kalan ve eþcinsel iliþkiyi yasadýþý olarak kabul eden yasayý gözden geçirmeye hazýrlanýyor. Hindistan Yüksek Mahkemesi Pazartesi günü, 16. yüzyýldaki Ýngiliz yasasýndan örnek alýnarak hazýrlanan ve "herhangi bir erkek, kadýn veya hayvanla doðanýn düz...


|   Ýletiþim  |   Sözleþme  |   Yardým  |   Site Haritasý  |  

Gabile.com bir tanýþma, arkadaþlýk ve eðlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanýcý sözleþmesini okumuþ ve kabul etmiþ sayýlýr.
Her hakký saklýdýr. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi