Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1261 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | CHP: Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Ayrımcılığıyla Mücadele Edecek

CHP: Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Ayrımcılığıyla Mücadele Edecek


CHP, 2015 Seçim Bildirgesi’nde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı mücadele edeceğini duyurdu.

7 Haziran’da yapılacak 2015 genel seçimleri yaklaşırken siyasi partiler de seçim bildirgelerini açıklamaya başladı. Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2015 Seçim Bildirgesi’nde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılıkla mücadele vurgusu da yer aldı:

“Yasal düzenlemeler ve yaptırımlar yoluyla, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı tüm ayrımcılıklara karşı kararlı şekilde mücadele edeceğiz.”

“Cinsel tahakküm biçimlerine karşı koruma”

CHP’nin “haklar ve özgürlükler siyaseti”ni, demokratik yurttaşlık anlayışının temelini oluşturduğu savunulan bildirgede, “haklar ve özgürlükler siyaseti” şöyle tanımlandı: “Ayrım yapmaksızın tüm yurttaşları etnik, dinsel, sınıfsal ve cinsel tahakküm biçimlerine karşı koruyan, dezavantajlı gruplarla dayanışmayı öngören tek siyaset biçimidir.”

Bildirgenin şehirlere özel kısmında ise CHP; İstanbul’un her dinin, mezhebin, etnik grubun, cinsel yönelimin ve cinsiyetin özgürce yaşadığı bir kent olmasını sağlayacağını söyledi.

“Yaşanacak Bir Türkiye” başlığıyla yayınlanan ve şuradan tamamına ulaşabileceğiniz bildirgede öne çıkan diğer vaatler ise şöyle:

Biber gazı kullanımına son, baraj yüzde 5’e düşecek

Barışçıl toplantı ve gösteri hakkının kullanılması yasal güvence altına alınacak. Bu hakkı kullanan yurttaşların devlet tarafından makul şüpheli görülmesini önleyeceğiz.
Baraj yüzde 5’e düşürülecek.
Kolluk güçlerinin biber gazı kullanımına son verilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı, tüm inançlara eşit mesafede duracak şekilde yeniden yapılandırılacak.
Cemevleri’ne yasal statü

Cemevleri yasal statüye kavuşacak. Zorunlu din dersleri kaldırılacak.
Talep eden tüm yurttaşlara anadil öğrenimi olanağı sunulacak.
Koruculuk sistemi kaldırılacak.
Adları değiştirilen yerleşim yerlerinin eski adlarının, yeni adlarıyla birlikte kullanılmasına olanak tanınacak.
Köyleri boşaltılan yurttaşların mağduriyetleri giderilecek.
Dersim arşivleri tarihçilerin erişimine açılacak. Madımak Oteli, Hoşgörü Müzesi yapılacak. Diyarbakır cezaevi, İnsan Hakları ve Demokrasi Müzesi’ne dönüştürülecek.
Farklı sermaye gruplarının haksız vergi cezalarıyla sindirilmeye çalışılmasına son verilecek.
Doğa duyarlılığını ve enerji verimliliğini artıracak yüksek katma değerli bir üretim stratejisi hayata getirilecek.
Elektrik yoksulluğu çeken yurttaşların asgari tüketimleri kamu güvencesi altına alınacak, dört kişilik yoksul bir aile için aylık 230 kw/saat elektrik ücretsiz sağlanacak.
Yüksek kükürtlü ve ısıl değeri düşük kömür dağıtımı yerine altyapı bulunan her yerde yoksul ailelere ücretsiz doğalgaz temin edilecek.
Nükleer teknolojiye, kategorik olarak karşı olmamakla birlikte, mevcut nükleer enerji teknolojilerine dayalı sorunları giderememiş riskli santrallerinin kurulmasına izin verilmeyecek.
Taşeronlaşma sona erdirilecek. Rödovans uygulamasına son verilecek.
16,7 milyon kişiye sosyal destek

16,7 milyon kişi ve 3,75 milyon haneye sosyal destek sağlanacak. 5 milyon vatandaş sosyal yardım kapsamına alınacak.
9,6 milyon vatandaşa ilk kez düzenli nakit desteği verilecek. Hanelere 360 TL kira ve fatura desteği, kadın istihdamını desteklemek için 400 TL kreş desteği verilecek.
3,2 milyon yurttaş ücretsiz olarak Genel sağlık Sigortası kapsamına alınacak.
Sosyal yardımlar iki katına çıkarılacak. Aile sigortası projesi kapsamında geliri 720 TL’nin altında olan hane kalmayacak.
İhtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu verilecek. Üniversite harçları tamamen kaldırılacak, üniversiteyi kazanamayan gençlere 240 TL üniversiteye hazırlık desteği verecek.
Yoksul üniversite öğrencileri için kent içi ulaşım ücretsiz olacak.
Çocuk cezaevleri kapatılacak

Çocuk Mahkemeleri ve yargılama süreçleri yeniden yapılandırılacak. Çocuk tutukluluğuna son verilecek, çocuk cezaevleri kapatılacak.
Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projeleri gözden geçirilecek.
İstanbul Havaalanı’nın mevcut konumu, teknik uygunluk, çevresel etki ve fizibilite açısından yeniden değerlendirilecek.

KAYNAK: gaymag.org 20.04.2015


Eklenme Tarihi : 21.04.2015
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 402812 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Burada özellikle de CHP ile ilgili bir haberin yorum kısmında Parti propagandası yapmak değil niyetim.. Bu şekilde algılanması da gerçekten tuhaf.. Üstelik mesajımı yazarken,giriş kısmında da özellikle belirttim.. Konu seçim bildirgeleri ve partilerin beyanatları ile alakalı ve üyeler başlık açamadığı için ister istemez (ancak) yorum kısmında yöneticilerin,HDP beyannmesinin LGBTİ bireylere dair olan kısmının neden görünür kılınmadığıyle alakalı olarak dikkatini çekmeye çalıştım.. Yoksa kim ne kadar faşist,kim ulusalcı ve etnofobik refleksler takınıyor tartışmasını tabi ki bu platformda yürütecek değilim.. Yzılanı lütfen knedinizden birşeyler katmadan okuyup anlamaya çalışın.. Meramım,partilerin seçim bildirgelerindeki LGBTİ bireylere dair vaadler ve haliyle (beyannameyi okuyan olduysa) en samimi beyanatın,en azından LGBTİ haklarının dile getirildiği bu haberler kısmında görünür kılınması.. O kadar!! Konuya dair son cümlem: Mağdurum diyenlerin,genel geçer kaygılarla,mağrurun diliyle konuşması şık değil..
Yazan : ciddiAPizm     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Belki bana inanmayacaksınız ama sırf özgürlüklerin altını çizmek için son seçimde HDP`ye oy veren biri olarak söylüyorum ki, ``HDP`ye oy vermeyen faşisttir ve LGBT düşmanıdır`` tadındaki söylemlerinizden bıkkınlık geldi. Asıl faşizm budur. Kendini hiçbir partinin söylemlerinde bulamayan çaresiz insanlar da var bu memlekette. ``Ulusalcıymış Kemalist`miş ve bunların hepsi de ırkçıymış`` yaftalamalarınızdan da sıkıntı geldi. Ayrımcılığa karşı savaşırken ayrımcı olmayın. Kamplaşmaya, fanatizme karşıyken fanatik olmayın. Objektif olun. Faşizm, kim yaparsa yapsın faşizmdir.
Yazan : PikeAS     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    ŞİMDİYE KADAR NE YAPTIDA BU GÜNDEN SONRA YAPACAK?
Yazan : karizmaxx     Beğen

    Başka bir yere yazma şansımız yok ve konuyla en yakın başlık burası.. Bu bakımdan özür dileyerek buraya yazmak durumundayım.. Her gün homofobiden yana sorunlarla boğuşanların,HDP`nin seçim beyannamesini ``Kürtçülükle itham edilirim aman görmezden geleyim`` kaygısıyla es geçmesi ve kendisine sunulan en açık destekten hiç bahsetmemesi ve HDP-fobik tavır takınması normal mi?? Dahası buraya daha önce yazdığım mesajı önce yayınlayıp,sonra yayından kaldırmak,mücadelesini verdiğiniz ideallerle ne kadar örtüşüyor acaba?? Sevgiler...
Yazan : ciddiAPizm     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Idealler ve hayallar ölür politikacilarda kanları ile beslenir.toplumsal olarak bilinc ve hoşgörü olmadiktan sonra gec bu isi
Yazan : perseus1996     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    hdp nin seçim beyannemesini okumadınız mı arkadaşlar.orada lgbt li bireyler 12 maddelik beyannemenin başlı başına bır başlığı bunun haber olmaması çok ilginççç
Yazan : fairytale21     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu güne kadar neredeyse hiç birşey yapmamış seçim zamanı vaad etmesi cok normal. Birşeyler yapmak için illa seçilmiş olmaya gerek yok. Bireyler olarak bile insanları bilgilendirmeye çalışıyor isek onların gerçekten böyle bir amacı olsa şimdiye kadar neler yaparlardı... Hiç bir partinin oy toplamak haricinde başka bir derdi yok o yüzden çok ümitlenmemek gerek ki zaten türkiyedeki siyaset ortada. doğru düzgün bir parti yok oyverecek.....
Yazan : craker     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu bir secim cagrilariyla deil gercek sokak mucadelerinin kazanimlariyla okur gercek yasanabilir bir ulke istiyorsak reformist deil devrimci olmak gerekir..
Yazan : nhrak     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kesinlikle oyum Cunhuriyet Halk Partisi daha laik özgür bi şekilde yaşamak için ilkeleri için oyumuz CHP ye keybedicek bişeyim kalmadı unutmayı gençlerimiz ölmesın ayrımcılık olmasin diye
Yazan : hadibe     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    CHP`den sonra HDP de bildirgesinde LGBTİ bireylere dair programını açıkladı.. Zaten parti programında kalın çizgilerle yazılmıştı ve seçim beyanamesinde LGBTİ`ye bir sayfa dolusu yer ayırmaları onları başlı başına insan yapar. Teşekkürler HDP
Yazan : erkeksiP32     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    İlk oyumu CHPye vereceğim sanırım :D
Yazan : LittleMonsterr     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    kutluyorum chp yi taraflı yardım dağıtılacağına bilimsel yardım dağıtılsın halkın içinden yoksul çok insanlar var bunlar sadece yandaşlara yosulluk yardımı yapıyorlar şirket yönetimi yani bir evlet tüm bireylerden sorumludur lgbt yede gereken haklarını vermelidir maddi sıkıntıda bulunan insanlarada işte halk o zaman ödediği vergiye acımaz adalet yerini bulmuş der.
Yazan : messenger     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    lAF ile DEGİL,icraat lazım.
Yazan : Uvey_Baba     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    CHP söylemleriyle vaatleriyle ümit veriyor ben chp li değilim ama kim haklar ve özgürlükler temelinde mücadele ederse desteklenmesinden yanayım bu sefer CHP YE bir şans vermek gerektiğine inanıyorum veya HDP YE İKİSİDE EŞİT VATANDAŞLIK temelinde sözleri varinşallah uygularlar iktidar olduklarında
Yazan : alanbey     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Allahım çok güzel olursa yaşanabilecek bir TURKIYE olacak
Yazan : queenlorde     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Bana Şişman Demelerindense İ..ne Desinler Bana Şişman Demelerindense İ..ne Desinler
   Geçen sene içerisinde gey olduğunu gururlar açıklayan Sam Smith oldukça sert bir diyet ve spor programına dahil olarak yaşam tarzını da değiştiriyor. Eşcinselliğiyle ilgili hiçbir problemi olmadığını aksine bundan gurur durduğunu söyleyen 22 yaşındaki şarkıcısı, 14 gün boyunca süren çalışmasının mey...

Haber | KKTC Eski Baro Başkanı’ndan Eşcinsel Evliliği Yasallaştıran Öneriye Tepki KKTC Eski Baro Başkanı’ndan Eşcinsel Evliliği Yasallaştıran Öneriye Tepki
   Kıbrıs Türk Barolar Birliği eski başkanı Avukat Sözmener, Meclis’e sunulan yeni yasanın Kıbrıs Türk kültürüyle uyumlu olmadığını, bu yasayla birlikte boşanmaların artabileceğini söyledi. “Aile Yasa Önerisi’nde ‘erkek’ ve ‘kadın’ kelimeleri çıkarılıyor ve evlenecek olanlardan ‘kişiler’, evlilere d...

Haber | Yüksek Mahkeme’den yatak odası ayarı! Yüksek Mahkeme’den yatak odası ayarı!
   ‘Oral, anal, grup, eşcinsel ve lezbiyen’ ilişkileri doğal olmayan ilişki olarak tanımlayan AYM, bu tür ilişkileri kurmanın cezası olmadığını belirtti. Ancak ilişkileri içeren görüntülerin depolanmasına hapis ön görüldü. Anayasa Mahkemesi’nin, “oral, anal, grup, eşcinsel ve lezbiyen” ilişkiler içe...

Haber | Pozitif Yaşam Derneği HIV Testi Kampanyası‏ Pozitif Yaşam Derneği HIV Testi Kampanyası‏
   "Güvenli ve ayrımcılığa uğramadan test yaptırabileceğiniz bu kampanya dahilinde üniversite ve devlet hastanelerinin enfeksiyon bölümlerinden nasıl test yaptıracağınız ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Kimlik beyanında bulunmadan test yaptırmak isterseniz, Gelişim Laboratuvarlarının 7 şubesinden size e...

Haber | Trans kadına polis şiddeti: Hepimiz Veronica`yız Trans kadına polis şiddeti: Hepimiz Veronica`yız
   Brezilya`da bulunan bir hapishanedeki trans mahkumun polis tarafından şiddet görmesi ülkede tepkiye neden oldu. Brezilyalılar `SomosTodasVeronica` (Hepimiz Veronica`yız) etiketiyle sosyal medyada tepkilerini dile getiriyor. Brezilya’nın Sao Paulo kentindeki bir hapishanede tutuklu bulunan Veronic...

Haber | "Eşcinsel olun, ama eşcinsel gibi giyinmeyin"
   Dünyaca ünlü İtalyan modacı Giorgio Armani, estetik yaptıran kadınları ve spor salonlarında saatler harcayıp aşırı kaslı bir görünüme bürünen erkekleri kınadı. Önümüzdeki günlerde 40 yıllık başarılı kariyerini Milano’da kutlamayı planlayan 80 yaşındaki modacı, Sunday Times gazetesine yaptığı açık...

Haber | İrlanda’nın Eşcinsel Evlilik Reklamı İrlanda’nın Eşcinsel Evlilik Reklamı
   Dünya’nın gidişatı bambaşka bir yönde artık, gittikçe kendisini geliştiren LGBT’lerin insan hakları ve eşcinsel evliliklerinin de yasalar tarafından tanınmasıyla artık pek çok medeni ülke olması gereken özgürlük seviyesine ulaşıyor. Önümüzdeki ay içerisinde İrlanda’da gerçekleştirilecek olan eşci...

Haber | AB’den Brezilyalı LGBT’lere Fon Desteği AB’den Brezilyalı LGBT’lere Fon Desteği
   Avrupa Birliği Komisyonu Brezilya’daki LGBT haklarında harcanmak üzere Micro Rainbow International Vakfı‘na yardımda bulunacağını açıkladı. İngiltere’de konumlanmış olan uluslararası LGBT yardım kuruluşu Micro Rainbow International, Brezilya’da LGBT bireylerin iş alanında kendilerini var edebilme...

Haber | GALERİ: YILIN İLK ONUR YÜRÜYÜŞÜ MIAMI’DE YAPILDI GALERİ: YILIN İLK ONUR YÜRÜYÜŞÜ MIAMI’DE YAPILDI
   Her yıl yazın gelmesiyle metropollerde düzenlenen Onur Yürüyüşü etkinliklerinin ilki bu yıl da Miami’de gerçekleşti. 10 Nisan ile 13 Nisan pazar günü arasında düzenlenen etkinlik ilk olarak 10 Nisan cuma akşamı, bu yıl ABD genelindeki bütün Onur Yürüyüşü etkinliklerinde sahne alacak olan eşcinsel şa...

Haber | Estetik Ameliyatı Olmak İsteyen Travestinin Dolgu Maddesine Çimento Kattılar Estetik Ameliyatı Olmak İsteyen Travestinin Dolgu Maddesine Çimento Kattılar
   Kadın olup güzelleşmek isteyen travesti 2005 yılında ameliyat oldu. Doktor, popo dolgu maddesinin içine çimento, japon yapıştırıcısı kattı. Ameliyat sonrasında travestinin karnında başlayan ağrı bütün vücuduna yayıldı. HASTANEYE BAŞVURDU Bunun üzerine 30 yaşındaki travesti bir hastaneye başvur...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi